V.l.n.r.: Marcel Kremer, Stance Jansen-Derks, Dione en Michèle van Rooij
V.l.n.r.: Marcel Kremer, Stance Jansen-Derks, Dione en Michèle van Rooij Foto: Wil Feijen

Nieuw in de Nieuwstraat: Visage and More

Ruim 20 jaar al is Michèle van Rooij met haar schoonheidssalon een vertrouwd gezicht aan de Veerstraat in Breugel. In 1997 begon Michèle met haar praktijk aan huis, om ook voor haar kinderen te kunnen zorgen. 'Die kunnen nu prima voor zichzelf zorgen, dus ga ik na ruim 20 jaar eindelijk de uitdaging aan om mijn praktijk verder te professionaliseren. Daarvoor heb ik meer ruimte nodig en zo kwam ik uit bij het pand aan de Nieuwstraat 16a in Son, waar eerst QueenE zat.'

Door: Lucas van As
Foto: Wil Feijen

Het vinden van een geschikte locatie is één ding, de financiering is een ander. Dankzij een geslaagde crowdfunding haalde Michèle € 50.000 op, waardoor ze kon verhuizen naar het centrum van Son.

Een nieuw begin, met meer ruimte om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het is ook een gelegenheid om een nieuw, modern beauty-concept toe te passen, dat is gaan leven na een trip naar Las Vegas. Daar bezocht Michèle een wereldwijd congres met als thema 'connecting', waar de nadruk gelegd werd op samenwerking. De veranderingen in de beauty-branche gaan razendsnel, samenwerking is daarom juist belangrijk.

Het gaat om meer dan samenwerking, het gaat om synergie. Verschillende, aan elkaar gerelateerde disciplines, die dankzij hun samenwerking elkaar versterken, iets toevoegen aan een groter geheel. Naast een winkel voor de salon zelf, waar allerlei leuke badproducten voor een leuke prijs te koop zijn, komt er ook een lounge gedeelte, waar in samenwerking met het Happiness Café uit Eindhoven diverse soorten 'healthy food' beschikbaar zijn, zodat gasten kunnen genieten van lekker gezond eten en drinken.

In de nieuwe salon aan de Nieuwstraat komen een drietal specialismes samen. Er zijn in totaal drie ruimtes die Michèle gaat onderverhuren aan diverse specialisten. Michèle krijgt versterking van Stance Jansen-Derks, een jonge diëtiste die een nieuwe kijk op voeding onder de aandacht wil brengen. Het gaat niet alleen om afvallen, maar om gezond eten, en omgaan met (voedsel)allergieën. Ook eetstoornissen komen aan de orde, waarbij Stance samenwerkt met een psycholoog. Stance zal op vrijdag en zaterdag aanwezig zijn.

Ook Tandprothetische Praktijk Smile and More heeft een plekje gevonden. Marcel Kremers zal op twee ochtenden aanwezig zijn om u bij te staan bij het aanmeten en vervaardigen van (uitneembare) gebitsprotheses. Marcel en zijn collega-tandprothetici zijn opgeleid om een kunstgebit te maken dat precies bij u past!

Lisa op den Brouw, eigenaresse van LB Lashes & Brows, heeft ook een plekje gevonden aan de Nieuwstraat 16a. Bij Lisa kunt u terecht voor professionele behandelingen op het gebied van permanente make-up, o.a. wenkbrauwen en wimperextensions.

Het is de bedoeling dat mensen ongedwongen naar binnen kunnen lopen, rustig kunnen zien wat er is en informatie inwinnen. Misschien wordt het dan makkelijker om gewoon eens binnen te lopen bij een diëtiste, tandprotheticus of schoonheidssalon. Er kan ook een kopje koffie/ thee gedronken of meegenomen worden, zonder verplichtingen.

Onderling zullen Michèle, Stance, Lisa en Marcel mensen doorverwijzen, als daar aanleiding toe is en mensen dat op prijs stellen. 'De tijd zal leren hoe het in de praktijk werkt, we gaan ervan uit dat het voor iedereen een win-win situatie is', zegt Michèle. Het concept van de nieuwe salon maakt het in elk geval mogelijk dat iedereen er baat bij heeft, vooral de klanten.

Visage and More opent op 31 augustus haar deuren voor vaste klanten en genodigden. Op 2 september, tijdens de Jaarmarkt Son en Breugel, gaat de zaak open voor de rest van het dorp.