Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Informatiebijeenkomst Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2)

Op zaterdag 25 augustus belegt het Beraad Vlieghinder Moet Minder (BVM2) weer een informatiebijeenkomst over allerlei zaken die rond het vliegveld spelen. De informatiebijeenkomst is in zaal De Leenhoef, Steenselseweg 8a te Knegsel. Debijeenkomst begint om 11.00 uur en duurt ongeveer tot 13.00 uur. Ook de inwoners van Son en Breugel worden hier van harte voor uitgenodigd!

In de eerste helft van de bijeenkomst zullen de mensen van het BVM2 bestuur de aanwezigen bijpraten over diverse zaken die rondom het vliegveld actueel zijn. Dat zijn er nogal wat:


In de tweede helft van de bijeenkomst spreekt Walter Manshanden, een landelijk bekend regionaal econoom. Hij heeft bij SEO en TNO gewerkt en runt nu zijn eigen bureau NEO (Netherlands Economic Observatory). Manshanden heeft meegewerkt aan de bekende studie "De mainports voorbij", waar Schiphol en zijn zetbazen op het ministerie des duivels over waren, en heeft kritische artikelen geschreven over de groeistrategie van Schiphol. Zijn laatste wapenfeit is dat hij de MKBA in opdracht van Rotterdam-Den Haag Airport ('Zestienhoven') onderuit gehaald heeft.

Wie kennis wil nemen van het werk van Manshanden, kan naar https://bvm2.nl/featured/onderzoek-naar-de-toekomst-van-schiphol/ gaan. Daar staat een samenvatting van een zeer goed artikel van Floor Milikowsky over Schiphol, met een link naar het volledige artikel (dat is een klein kluifje!), en daarin komt Manshanden aan de orde.

BVM2 nodigt alle geïnteresseerden van harte uit voor de Knegsel-bijeenkomst van 25 augustus!