Afbeelding
Foto:

Boeklancering: Opgejaagd Wild van Wouter Helders

De nieuwe thriller van Wouter Helders

Wouter is de zoon van Helga en Frits Helders. Twee bekende inwoners van Son en Breugel onder andere actief in de gemeentelijke politiek en in andere lokale activiteiten.
Wouter was militair journalist voor defensie en is schrijver van spannende thrillers. Met zijn eerste roman 'Machtstrijd', heeft hij de Thriller Debuutprijs 2016 gewonnen.

Zijn derde roman 'Opgejaagd wild', komt binnenkort op de markt. Het boek handelt in Frans-Guyana. En gaat over een militair die na een mislukte operatie het einde van zijn carrière meemaakt. Gelukkig wordt hij ingehuurd ter bestrijding van de jacht op bedreigde diersoorten. Een nobel doel, maar ook hier blijken duistere krachten aan het werk te zijn.
Inspiratie deed Wouter op tijdens werkbezoeken en korte uitzendingen naar verschillende conflictgebieden. Inspiratie genoeg voor een kast vol romans, echte thrillers. Lees hieronder zijn column.

And now we wait…!

Door: Wouter Helders

Three…Two…One…Go! Zo omschreven stelt het eigenlijk niets voor zo'n (raket)lancering.
Een boeklancering organiseren daarentegen, dat is pas hogere rocket science. Hoe doe je dat? Waar begin je? Hoe zorg je dat er mensen op af komen? Ik breek er al een poos mijn hoofd over. Nu de 'geboorte' van mijn derde boek (op 15 september 2018) rap dichterbij komt, moet ik actie ondernemen en een 'event' op poten gaan zetten, want mijn nieuwe uitgever LetterRijn, heeft deze klus toebedeeld aan mij. Niet dat ik klaag. Bij mijn oude uitgever, die een stuk meer mankracht had, werd er niets georganiseerd. Dus dat er überhaupt aan gedacht wordt is alleen maar goed!
Maar de vraag blijft: hoe pak je zoiets nou handig aan? Over een locatie hoef ik niet lang na te denken. Boekhandel De Traverse in het Brabantse Son en Breugel is de onbetwiste kampioen als het gaat om het verkopen van mijn boeken. Een telefoontje later blijkt dat dan ook makkelijk geregeld; ze willen graag meewerken.

Met de rest heb ik wat meer moeite. Tot ik me richt tot het medium, berucht en befaamd, van deze tijd 'Facebook'. In het kader van #durftevragen biedt het bescheiden schrijversnetwerk, dat ik de afgelopen jaren heb opgebouwd al snel uitkomst. Collega-schrijfster Melissa Skaye komt met een goede tip: "Facebook events werken het best", schrijft ze, "nodig mensen uit en deel het in leesgroepen."

Zou het zo simpel zijn? Ik ga de proef op de som nemen. Het 'event' is inmiddels aangemaakt op Facebook, ik heb post geplaatst in verschillende leesgroepen en de eerst e-mails zijn de deur uit. Zoals ze in de bekende Heineken-reclame (die met die marslander die wordt aangestuurd door een Nederlander) zeggen: "And now we wait!"
Maar één 'event' staat al vast en dat is bij boekhandel De Traverse. Ik hoop met velen van jullie het kopje, bekertje of glas te mogen heffen op 15 september. In het kader van nooit geschoten is altijd mis dus ook via deze weg de oproep:

Boeklancering 'Opgejaagd wild'
Komt dat zien, komt dat lezen! Voor koffie en thee, leuke gesprekken en een spannend boek ben je zaterdag 15 september tussen 11.00-12.30 welkom bij Boekhandel de Traverse, Nieuwsstraat 38, Son en Breugel.