Afbeelding
Foto:

Open huis bij Ons Plekske:
Een uitdagende dagbesteding

Ons Plekske biedt dagbesteding aan jongeren tussen de 8 en 30 jaar, met een lichte beperking en/of autisme. Ons Plekske biedt dagbesteding op maat op het gebied van horeca, tuinieren, sport, muziek en diverse creatieve activiteiten zoals koken, bakken, fietsen maken, toneel, houtbewerking en techniek. Deze dagbesteding is van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 16 uur. Naast dagbesteding is ook naschoolse opvang van maandag tot en met woensdag tot 19 uur.

Luuk Broos is de inspirerende voorman van de bevlogen organisatie. Hij weet niet alleen de cliënten te inspireren maar iedereen in de omgeving te enthousiasmeren. "Onze doelstelling is jongeren een positieve ervaring te laten beleven aan een fijne invulling van hun dag. Deze dagbesteding moet het zelfvertrouwen van de jongeren vergroten, waarbij zij het gevoel krijgen een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan het werk. Onze kracht zit in onze permanente aanwezigheid van professionele begeleiding. Samen zoeken we naar juist die dingen die een uitdaging en voldoening bieden."

Iedereen is bij Ons Plekske gelijk. Het is een kleine organisatie waar de jongeren op heel persoonlijke wijze worden begeleid, ofwel begeleiding 1 op 1, dan wel in groepen van maximaal vijf personen. Het werkgebied van Ons Plekske bestrijkt de ruime regio rond Vinkel; regio Uden/Veghel, Oss en Den Bosch.

Maar het is niet alleen werken. Ook ontspanning maakt daar deel van uit. "Wij willen graag die vrijetijdsactiviteiten bieden, waarbij het individu of de saamhorigheid groeit. Ons motto is sportief, werk en ontspanning.

Veel kan in de prachtige eigen locatie met gezellige leef- en workshopruimte, goed ingerichte keuken en het grote buitenterrein. Dit omvat onder andere een beachvolleybalveld, voetbalveld, eigen gemaakte blokhutten en de kleine dieren in het buitenverblijf. Maar ook worden veel uitstapjes gemaakt. "Dat loopt dan uiteen van Ouwehands' Dierenpark tot vlotten bouwen, van escaperoom tot waterpark en van laser gamen tot stedentrips."

Meer weten? Kijk dan op de website www.onsplekske.com. Hier vindt u ook leuke foto's van alle belevingen van de jongeren van Ons Plekske. Of bel naar Luuk Broos, oprichter en coach 06-22993301. Je bent altijd van harte welkom, het gehele jaar door bij Ons Plekske, Brugstraat 60, 5382 JE Vinkel.
Open dagen: de eerste twee weekenden van september op zaterdag en zondag van 13-17 uur.


Creatief bezig zijn met haken en breien bij het Onderonsje

Zoals iedere maand is er ook weer deze maand een activiteit van het Onderonsje in het Damiaancentrum.

Het wordt een creatieve middag. We gaan aan de slag met badstof, brei- en haaknaalden. Op het einde van de middag kunt u een mooi werkstukje mee naar huis nemen. In verband met de inkoop van het materiaal is het nodig dat u zich opgeeft.

Dat kan tot uiterlijk 28 augustus. De kosten voor de middag zijn € 3,-, Dat is inclusief materiaal en koffie/thee met iets lekkers. De middag duurt van 14.00-16.00 uur. Opgeven bij Petra Vesters, tel. 06-10068676 of Karin van Vlerken, tel. 06-13992915. Of per mail: petra@onsmail.nl, karinvanvlerken@hotmail.com.
Het Onderonsje is één van de activiteiten van het Damiaancentrum. Zie de website voor andere activiteiten: www.damiaancentrum.nl. Schijndelseweg 46, 5491 TB Sint-Oedenrode.


Maashorst Op díe Fiets:
stempelen voor een E-bike

"Aanstaand weekend is het zover, de verrassingsfietstocht met elk jaar een aantal bijzondere locaties met indrukwekkende activiteiten van onze Maashorst Betrokken Ondernemers!", zo stelt voorzitter Twan van Bakel. Met leuke winacties, indrukwekkende demonstraties, een superhandige gadget voor de deelnemers en je fietst ook deze keer weer dwars door een koeienstal. Een startbewijs kost € 5,- en is aan de kassa te verkrijgen; op een van de vier locaties.

Doe jij mee met Maashorst Op díe Fiets op zondag 26 augustus?

Stempelkaart voor een E-bike
Nieuw is de stempelkaart waarmee je een E-bike kunt winnen. Deze stempelkaart staat op je startkaart die je krijgt bij de kassa bij aanvang van de tocht. Onderweg worden deze afgestempeld en de volle kaart, voorzien van alle stempels, kan ingeleverd worden bij terugkomst op de startlocaties. Na afloop wordt de winnaar zo snel mogelijk bekend gemaakt, op de website en via social media.

Kies een van de startlocatie: Charme Camping Hartje Groen, Schaijk • Boerderijterras Het Venster, Vinkel • Natuurcentrum De Maashorst, Nistelrode-Uden • Ecopoll, Geffen. De volledig fietstocht van 45 kilometer gaat traditioneel door het Maashorstgebied. Onderweg kun je genieten van de mooie natuur in het Maashorstgebied en de dieren die er leven.
Aan de route zetten Maashorst Betrokken Ondernemers de deuren van hun bedrijf open en zorgen voor een afwisselend programma voor de fietsers die even willen pauzeren. Enkele highlights: 45 kilometer genieten • 4 startlocaties, dus er is een altijd eentje ichtbij • 14 deelnemende Maashorst Betrokken Ondernemers • Win díe E-bike.
Meer informatie: www.maashorst-events.nl.