woensdag 22 augustus

Het Alzheimer Café

Elk Alzheimer Café is gratis toegankelijk en men hoeft zich vooraf niet aan te melden ! Hou Vast Woensdagavond 22 augustus 2018 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S. Zalencentrum 't Zand Bestseweg 52 Oirschot Het Alzheimer Café B.O.S. is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. U hoeft zich ( in tegenstelling tot een eerder verschenen persbericht ) niet aan te melden! In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en ( gratis ) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie. Voor inlichtingen: Jan Verbeek ( 0641546859 ) . Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.

zaterdag 25 augustus

IVN Avondwandeling naar Hazenputten

Op zaterdagavond 25 augustus organiseert het IVN Son en Breugel een avondwandeling naar Hazenputten in het Vressels Bos. We vertrekken zaterdagavond stipt 19:00u vanaf het parkeerterrein bij De Vresselse Hut, Vresselseweg 33, 5491 PA Sint-Oedenrode. Vanaf daar lopen we richting de Hazenputten en zullen we een aantal vennen tegenkomen. Mogelijk dat we (water )vogels en tegen zonsondergang ook nog wakker wordende vleermuizen waar kunnen nemen. We lopen ca. 5 kilometer met af en toe een rustmoment om iets te vertellen. Rond 21:00u, net na zonsondergang, verwachten we weer terug te zijn.
Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.
Starttijd: Zaterdag 25 augustus, 19:00u Startpunt: Parkeerterrein Vresselse Hut Vresselseweg 33 5491 PA Sint-Oedenrode
Meer info: wandelen@ivn-senb.nl (even mailen als je mee wilt lopen wordt op prijs gesteld)

zaterdag 25 augustus

Kapel Unity in de Sonse kiosk

De kapel "Unity" zal op zaterdag 25 augustus een optreden verzorgen op de Kiosk op het Kerkplein in Son. Zij spelen van 14.00 tot 16.00 uur een aantal nummers uit hun gevarieerde repertoire. De Unity kapel is een muziekgezelschap , dat graag van zich laat horen. Opgericht in 1990 heeft de kapel zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een muziekgezelschap met een eigen gevarieerd repertoire. De naam werd gekozen omdat Unity staat voor eenheid, maar ook voor spontaniteit en een grote dosis enthousiasme In eerste instantie richtte de kapel zich vooral op optredens in de carnavalssfeer, maar sinds een aantal jaren spelen de muzikanten ook meer en meer klassiekers, evergreens en ( ex) toppers bij allerlei gelegenheden. De kapel bestaat momenteel uit 17 muzikanten, en staat garant voor een mooi stukje onderhoudende muziek.

zondag 26 augustus

Koningschieten op Vressel en Gildemis in Breugel!

Op zondag 26 augustus staat voor het gilde het jaarlijkse Koningschieten weer gepland. Dit jaar is echter alles anders voor het Sint Catharinagilde Son!
Het Koningschieten vindt in Sint Oedenrode plaats en de gildemis is in Breugel. Voor zover wij weten is het voor het eerst in de 583 jarige geschiedenis van het gilde dat deze beide activiteiten niet in Son plaats vinden.
Deze feestelijke dag begint verder als vanouds natuurlijk nog steeds met een Gildemis (aanvang 11.00 in Breugel). Vervolgens vertrekt het gezelschap voor de lunch naar Vressel waar om ongeveer 13.30 het Koningschieten begint. Wie wint de felbegeerde titel Koning van het Sint Catharinagilde dit jaar?.
Vanzelfsprekend bent U van harte welkom om s'morgens de Gildemis en de vendeldemonstratie bij te wonen en om s'middags eens te komen kijken bij het Koningschieten op de Vresselseweg 29!

woensdag 29 augustus

The Vitals in de Sonse kiosk

The Vitals, een jaren zestig band uit Eindhoven, bezig aan een revival In de zestiger jaren begonnen vijf jongens uit het Eindhovense stadsdeel Stratum de band The Vitals. Inmiddels hebben ze tientallen jaren ervaring in het brengen van instrumentale nummers van the Shadows, Santana, the Ventures etc. en vele nummers van the Beatles, the Hollies, the Kinks, the Stones, Them, Cliff Richard, etc. maar er komt ook een enkel recenter nummer voorbij van Queen of Dire Straits. De twee originele leden: Theo Bell, zang (Eindhoven) en Pieter van den Boom, zang, gitaar (Son) worden aangevuld met twee gedreven muzikanten: Terry Emons, zang, drums (Veghel) en Klaas Aldenhoven, bas (Uden). Kiosk centrum Son en Breugel 20.00 uur tot 22.00 uur

zaterdag 1 september

Beach Event Son: Treasure Island

Beachvolley en Music Festival tijdens het Beach Event Son de editie van dit jaar heeft als thema Treasure Island. Op zaterdag 1 september van 09.30 tot 01.00 uur op het festivalterrein Waterhoef in Sint Oedenrode. Sport en muziek met o.a. Ruthless, Lijn 7, Jelle B, and more.
Voor meer info en tickets kijk op www.beacheventson.nl

zaterdag 1 september

TUI Effting – presentaties, Hallo Wereld!

Zaterdag 1 september
Het eerste weekend van september presenteert TUI Effting de wereld. Laat u inspireren en informeren over prachtige bestemmingen. Zij verzorgen de volgende presentatie:
Zaterdag 1 september: 10.00 uur Cruises 13.00 uur Italië 15.00 uur Suriname & Curaçao
Info: www.tuieffting.nl Aanmelden: efftinginfo@tui.nl o.v.v. aantal personen en presentatie(s) naar keuze. Toegang is gratis. Locatie: TUI Effting, Elzentlaan 139, Eindhoven.

zondag 2 september

Lazy Sonnie Afternoon

Akoestisch livepodium met op 2 september als hoofdact Martha Fields uit Austin Texas met haar Franse band. Supportact door Jonesy ( José Keultjes).
Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De zaal is vanaf +/-15.00 uur open. De toegang is gratis maar na het optreden vragen wij om een vrijwillige bijdrage in de hoed.
Hotel Restaurant La Sonnerie Nieuwstraat 45 Son en Breugel

TUI Effting – presentaties, Hallo Wereld!

Zondag 2 september
Het eerste weekend van september presenteert TUI Effting de wereld. Laat u inspireren en informeren over prachtige bestemmingen. Zij verzorgen de volgende presentatie:
Zondag 2 september: 12.30 uur Australië 13.30 uur Canada 14.30 uur USA west 15.30 uur Kaapverdië
Info: www.tuieffting.nl Aanmelden: efftinginfo@tui.nl o.v.v. aantal personen en presentatie(s) naar keuze. Toegang is gratis. Locatie: TUI Effting, Elzentlaan 139, Eindhoven.

Jaarmarkt Son en Breugel

Zondag 2 september wordt in het centrum van Son en Breugel weer de inmiddels tot een traditie uitgegroeide Jaarmarkt gehouden.
Deze Jaarmarkt zal als vanouds weer vele duizenden bezoekers trekken. Aan de inzet van alle betrokkenen zal het niet liggen. Veel ondernemers, marktkooplieden en verenigingen hebben zich al aangemeld om van de jaarmarkt weer een feestje te maken.
Leukste jaarmarkt in de regio Dus zet zondag 2 september maar alvast in uw agenda, want dan bent u welkom op de leukste jaarmarkt in de regio, waar lokale ondernemers, horeca, verenigingen en marktkooplieden u welkom heten. Voor meer informatie over de jaarmarkt kunt u contact opnemen met Lenny van Bokhoven van Bokhoven Events info@van-bokhoven-events.nl.