Erna Kampman
Erna Kampman Foto:

Expositie fotografe
Erna Kampman in Mariendal

Zondag 9 september start het expositieseizoen van het Roois Kultuur Kontakt met een tentoonstelling van Erna Kampman. Erna is opgegroeid in een klein dorp in Overijssel en woont sinds 2011 in het buitengebied van Sint-Oedenrode.

Haar eerste expositie gaat over de kracht van het verbeelden, magie en realisme, 'het gezicht van de natuur' en daarmee tevens ook het 'gezicht van haar eigen natuur en natuurlijk zijn'.

De natuur heeft vele gezichten, letterlijk en figuurlijk. Erna probeert met haar fotografie die beelden te vangen die ook werkelijk een gezicht laten zien. De beelden die je als kind bijvoorbeeld ook in de wolken zag. Iets zichtbaar maken wat in eerste instantie onzichtbaar lijkt en daar betekenis aan geven.
De foto's, beelden komen tot stand door bewust waar te nemen en verder te kijken dan wat je in eerste instantie ziet. Soms is het een beeld wat in vorm al aanwezig is en door het op te merken vastgelegd kan worden. Soms is het een beeld wat zich geleidelijk aan laat zien, door op het juiste moment op een bepaalde plek te zijn. Waardoor vorm, licht en schaduw zijn werk kan doen en een beeld creëert wat op een ander moment niet meer vastgelegd kan worden.

Erna wil met haar foto's mensen uitnodigen om op een andere manier te kijken en of waar te nemen, te prikkelen en het beeldend vermogen van de `kijker` aan te spreken. Laat u uitdagen en prikkelen en uw beeldend vermogen aanspreken op deze expositie. De opening is zondagmiddag om 15.00 uur in Mariendael.
De tentoonstelling duurt tot en met 5november 2018.


Melodies & Memories

Barbershopkoor Southern Comfort Barber Gals geeft 15 september een muzikale show, met als gasten: Vocalgroup T-Sing en Gypsy-Jazztrio 2CV.

Muziek, een feestelijke setting en herinneringen
De show gaat over een middelbare schoolklas uit 1968, die na 50 jaar weer bij elkaar komt voor een reünie. Thema's als liefde, vrijheid, idealen, harmonie en zorgeloosheid komen in een flitsend tempo voorbij. Conciërge Bert weeft als een spin de nummers tot een intrigerend web. Het belooft een swingende, spetterende uitvoering te worden!

De Southern Comfort Barber Gals ontstond in 1987 en is het eerste vrouwenbarbershopkoor in het zuiden van het land. De Gals, zo'n 40 in totaal, staan sinds juni 2016 onder leiding van Liesbeth van Gisbergen. Naast gezellig zingen doen de Gals hun best barbershop meer bekendheid te geven. Ze hebben de afgelopen jaren succesvolle optredens verzorgd in binnen- en buitenland.

Wij nodigen u van harte uit dit met ons mee te komen vieren.

Voorstellingen:
Zaterdagavond 15 september 2018
Theater De Schalm, Veldhoven
20.00 uur
Kaartverkoop (€ 17,50 inclusief drankje + € 1,75 servicekosten)
Via www.deschalm.com

Zondagmiddag 23 september 2018
Het Klooster, Nuenen
14.30 uur
Kaartverkoop (€ 15,00)
Via www.barbergals.nl/show2018


Barbershopkoor Southern Comfort Barber Gals