Kids
Kids Foto: Lianne van Asperdt

Toneelgroep Oase zoekt nieuwe talenten

Woensdag 12 september start een nieuw toneelseizoen bij JC Oase. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe talenten om de huidige toneelgroep aan te vullen. Durf jij het aan? Kom dan 12 september naar Oase voor een proefles en kennismaking met de toneelgroep.

De toneelcursus beloofd weer spannend en uitdagend te worden, het is de bedoeling dat we aan het einde van het seizoen een grote productie gaan spelen, op een echt podium. In ongeveer 30 lessen wordt er naar de voorstelling toe gewerkt en de lessen worden gegeven door Suzanne Akkus.

Suzanne Akkus heeft de MBO opleiding Artiest/Theater in Eindhoven gevolgd. Na het afronden van haar opleiding heeft ze inmiddels al zes jaar ervaring in spelen, regisseren en doceren. Suzanne heeft tevens ervaring opgedaan in Istanbul op gebied van theater, maar ook acteren voor een camera. Ze geeft drama les bij de Turkse theater vereniging Kulis in Eindhoven. Naast het doceren speelt ze daar in voorstellingen met een maatschappelijke doel, maar ook in toneelstukken van verschillende toneelschrijvers, zowel Turks als Nederlands. Suzanne heeft er weer veel zin om bij toneelgroep Oase aan de slag te gaan.

De eerste weken zullen de lessen in het teken staan van elkaar (opnieuw) leren kennen en experimenteren met de basis van theater. Omdat we het nieuwe seizoen beginnen met een opfrisperiode kunnen nieuwe leerlingen gemakkelijk instromen. We oefenen het gebruik van onze stem, van schreeuwen tot zingen. We gaan aan de slag met ons lijf, van rennen tot stilstaan. En we gaan aan de slag met ons brein, van onthouden tot nergens meer aan denken. Op deze manier kun je leren om ontspannen en creatief met theater bezig te zijn!

Hierna gaan we gerichter aan de slag met werken aan onze eindvoorstelling. Hierbij komen verschillende disciplines aan bod waaronder toneelspelen, zingen of dansen! En wie weet... hebben jullie nog wel meer verborgen talenten die we kunnen inzetten.

De kosten voor een compleet cursusjaar zijn € 100 of € 125, afhankelijk van je lestijd en leeftijd. Wij hebben veel zin in het nieuwe seizoen en hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij!

Ben je 8 jaar of ouder en sta jij te popelen om te beginnen? Schrijf je dan in voor seizoen 2018/2019 via toneel@jc-oase.nl. Wil je graag komen kijken of toneel les iets voor jou is? Schrijf je dan in voor de proefles op 12 september 2018 via toneel@jc-oase.nl.

Proefles:12 september
Startdatum: 12 september 2018, 30 lessen, geen lessen in de schoolvakanties

Lesdag/tijden: Woensdagmiddag
groep 1: 13.30 - 14.30 uur (Kids)
groep 2: 14.30 - 16.00 uur (Teens)
groep 3: 16.30 – 18.00 uur (High School)

Kosten: € 100 voor kinderen in groep 1, € 125 voor kinderen in groep 2/3
Locatie: Jongerencentrum Oase, Dommelstraat 10, Son en Breugel


NK Stoepranden 2018

Wellicht krijgt u er ook een nostalgisch gevoel bij, stoeprandje butsen. Er komt nog aardig wat vaardigheid en coördinatie bij kijken, om überhaupt de stoeprand te kunnen raken, laat staan om dat herhaaldelijk te doen.

Niet alleen wordt dit Oudhollandse spel nog steeds gespeeld, er wordt zelfs een heus Nationaal Kampioenschap gehouden. Op zondag 16 september organiseert stichting Jantje Beton het NK Stoepranden in het stadion van de voetbalclub Excelsior in Rotterdam.
Jantje Beton: 'Door stoepranden komen kinderen in beweging in de buitenlucht. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.'

De landelijke finale wordt dus gehouden in Rotterdam, 18 gemeenten zij geselecteerd door Jantje Beton om deel te nemen. Aan de voorrondes doen 8.000 kinderen mee, aan de finale in Rotterdam 1.000 finalisten. Waaronder deelnemers uit Son en Breugel! Het NK Stoepranden wordt in 2018 volledig door Jantje Beton gefinancierd. Er zijn verschillende categorieën, alle leeftijden mogen meedoen.

Vanuit de LEV Groep is een bus geregeld, die de deelnemers naar Rotterdam zal vervoeren. Om 08.45 uur vertrekt de bus naar Rotterdam, het verzamel- en vertrekpunt is bij het CMD (Europalaan 2, Son). De busreis is gratis, iedereen krijgt een shirtje, een petje en een lunchpakket. Er is van alles te doen, je hoeft je dus niet te vervelen. Wel is het zo dat per kind één begeleider erbij moet zijn. Om 11.00 uur begint de finale, de afsluiting is om 16.00 uur. Rond 18.00 uur zal de bus terug zijn in Son.

Wie zou er ook Nederlands kampioen stoepranden kunnen worden? Deel en tag de nieuwe kampioen! Er is nog beperkt aantal plekken, dus schrijf je snel in!
Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden? Mail dan naar michelle.driessen@levgroep.nl (of bel: 06-14465937) of ali.alzubaidi@levgroep.nl (of bel: 06-48198161)


Afbeelding