Afbeelding
Foto:

Zonder armen om je heen

Als je als kind je vader of moeder verliest, heeft dat enorme impact. Opgroeien 'zonder armen om je heen' is een gemis, dat je als volwassene op latere leeftijd parten kan spelen, bijvoorbeeld als je zelf kinderen krijgt of als je in aanraking komt met een nieuw verlies. Het kan ook zijn dat je problemen hebt op je werk of in je relaties. Tijdens de ontmoetingsdag 'Zonder armen om je heen' wordt je uitgenodigd deze tekens van vroeg verlies te verstaan.

Doel van deze dag
De dag met de titel 'Zonder armen om je heen' vindt plaats op 6 oktober van 09.30 tot 16.00 uur in 'De Regenboog' in Nuenen en is bedoeld om mensen te ontmoeten die een vergelijkbare ervaring hebben. Je krijgt de gelegenheid om stil te staan bij je verlies, ruimte te maken voor jezelf, nieuwe inzichten op te doen en je verhaal te delen, zodat er een opening komt voor verdere persoonlijke ontwikkeling en je de draad van je leven krachtig kunt oppakken.

Programma
Er is een gevarieerd programma met workshops en een interactieve lezing door enthousiaste, professionele begeleiders waarin verschillende onderwerpen aan bod komen, omlijst met live muziek door een zangeres.

Symptomen
Herken je enkele van de volgende algemene symptomen? Dan is deze dag mogelijk iets voor jou! Onzekerheid, moeilijk keuzes kunnen maken, controle willen houden, relatieproblemen, gebrek aan vertrouwen in anderen en jezelf, stilletjes altijd rekening houden met de dood of teveel voor anderen zorgen, dat kunnen tekens zijn van het verlies in je jeugd.

Aanmelden en investering
Informatie over deze dag kun je vinden op de website: www.zonderarmenomjeheen.nl.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een email naar Anjo Lourens: zonderarmenomje-heen@gmail.com.

De prijs voor deze dag bedraagt € 85,00 euro inclusief drankjes de hele dag, een uitgebreide lunch en een programma- en herinneringsboek.


Open dag met gratis proeflessen

Op 15 september tussen 10.00 en 17.00 uur zijn er gratis proeflessen: Dansimprovisatie, Tibetaanse Yoga en Meditatie, Toneelimprovisatie en Leren ontspannen.

De cursussen starten in de eerste week van oktober en worden gegeven in de werkplaats van Werk en Uitleg in de Achtse Barrier in Eindhoven.
Voor meer informatie en het opgeven voor de proeflessen: www.werkenuitleg.nl.


Mandalatekenen in de Boerderij Breugel

Mandala is in het Sanskriet het woord voor cirkel. Een mandala is dan ook een tekening die gebaseerd is op de cirkel of waarvan de cirkel het uitgangspunt is. De oorsprong van deze manier van tekenen is in veel oude culturen terug te vinden, in onze cultuur in de rozetvensters.

Mandalatekenen kan iedereen, ook al heb je geen enkele tekenervaring. Het proces en de beleving van tekenen en kleuren is bij mandalatekenen belangrijk. Het is rustgevend en al bezig zijnde ontstaan vaak de mooiste tekeningen.

Er zijn vele vormen van mandalatekenen, dit seizoen kun je onder andere Mandalatekenen Islamitische kunst volgen.

Aan de basis van deze kunstvorm liggen de oervorm (de cirkel, driehoek en vierhoek) ten grondslag. Vanuit deze basisvorm konden de ontwerpers hun eigen lijnen kiezen: de mogelijkheden om te verbinden en combineren waren eindeloos.

We maken in deze cursus mandala's en tableaus door het patroon te herhalen.

Info, datum en tijd, en aanmelden:
Yvonne van Meteren
Tel. 0499-477644
www.mandalas.nl


Nieuwe datum voor afgelast optreden Vitals

In verband met het slechte weer ging het optreden van The Vitals, in de kiosk van Son afgelopen woensdag 29 augustus niet door.
In overleg met de band is nu besloten om het optreden te verplaatsen naar woensdag 5 spetember aanstande om 19. 30 uur

The Vitals, een jaren zestig band uit Eindhoven, bezig aan een revival
In de zestiger jaren begonnen vijf jongens uit het Eindhovense stadsdeel Stratum de band The Vitals. Inmiddels hebben ze tientallen jaren ervaring in het brengen van instrumentale nummers van the Shadows, Santana, the Ventures etc. en vele nummers van the Beatles, the Hollies, the Kinks, the Stones, Them, Cliff Richard, etc. maar er komt ook een enkel recenter nummer voorbij van Queen of Dire Straits.

De twee originele leden: Theo Bell, zang (Eindhoven) en Pieter van den Boom, zang, gitaar (Son) worden aangevuld met twee gedreven muzikanten: Terry Emons, zang, drums (Veghel) en Klaas Aldenhoven, bas (Uden). In vroeger tijd speelde de band vele jaren bij diverse gelegenheden in Eindhoven zoals "Het Zoldertje", "De Poort van Kleef" enz., veel optredens ook in de dorpen: De Zwaan (Son), Zaal van Berkel (Veghel), Dancing Apollo (Nuenen) enz. enz.