Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

`Ons kan niks gebeuren`

De theatervoorstelling `Ons kan niks gebeuren `gaat over dementie. Jan Rauh en Helma Giebels verplaatsen zich in het echtpaar Paul en Janine. Janine lijdt aan dementie, tijdens de voorstelling maak je het proces mee dat het echtpaar doormaakt.

Je ziet Paul, die steeds beter leert omgaan met zijn dementerende vrouw. Hij verstaat de kunst om zijn verwachtingen los te laten en zich helemaal aan te passen aan de situatie. Je ziet het proces van aftakeling bij Janine, realistisch neergezet door Helma. Een aangrijpende voorstelling die veel mensen raakt, zo bleek tijdens de nabespreking die gehouden werd na de zeer druk bezochte voorstelling in de Enck in Oirschot.

Dementie is een ziekte die meer dan 70 verschillende vormen kent. Iedere vorm heeft als kenmerk dat ze de hersenen aantast waardoor iemand steeds verder achteruit gaat in het functioneren. Ondanks wereldwijd onderzoek is op dit moment nog voor geen enkele vorm van dementie genezing gevonden.

Dit jaar wordt op vrijdag 21 september (Wereld Alzheimer Dag) op initiatief van de Lionsclub Best Oirschot de voorstelling gespeeld in `t Tejaterke (Max de Bossustraat 1 in Best). U bent welkom vanaf 19.15 uur en de voorstelling begint om 20.00 uur. Bestel uw kaarten (€ 2,50 per persoon, inclusief 1 consumptiebon) per email: ine-meijer@hotmail.nl.


Beleef de Lichtjesroute met de Wheelstour

Vanaf 18 september is de jaarlijkse Lichtjesroute in Eindhoven weer te zien. Tot en met zondag 14 oktober kunt u weer elke avond genieten van dit gratis familie-evenement. Wilt u dit eerbetoon aan de bevrijders op een unieke manier beleven?
Ga dan op dinsdag 25 september of 2 oktober mee met de speciale Wheelstour. Met een authentiek legervoertuig rijdt u dan de Lichtjesroute. Met uw deelname steunt u ook nog eens de vrijwilligers die elk jaar deze route weer uitzetten en verzorgen.

Unieke ervaring
De Wheelstour is een unieke ervaring voor jong & oud. De leden van Wheels (een vereniging van liefhebbers van oude legervoertuigen) stellen hun voertuigen tegen kostprijs ter beschikking om langs de Lichtjesroute te rijden. Daardoor kost deelname aan de tour slechts 25 euro per persoon. Voor kinderen van 3 tot 12 jaar is de prijs slechts 12,50 per persoon. Bij de prijs is een hapje en drankje inbegrepen. De opbrengst van de Wheelstour komt geheel ten goede aan de Lichtjesroute.

Beperkt plaats
De Wheelstour heeft maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Er kunnen per avond maximaal 50 deelnemers mee. De tour start om 20.15 uur bij het clubgebouw van de Lichtjesroute aan de Pastoriestraat 108, 5623 AT Eindhoven. De Wheelstour wordt daar tussen 22.00 en 23.00 uur afgesloten met een hapje en drankje. Aanmelden vooraf is verplicht en kan via e-mail: wheelstour@vriendenvandelichtjesroute.nl. Op de website www.vriendenvandelichtjesroute.nl vindt u meer informatie over de Wheelstour.