donderdag 13 september

Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?

Startbijeenkomst van Buurkracht. Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de startbijeenkomst. Tevens is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken hoe de handen ineen te slaan. Donderdag 13 september Son en Breugel: De Bongerd, Asteroïdenlaan 2a De startbijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur en na afloop kun je nog een drankje nemen. Aanmelden via buurkracht.nl. Geïnteresseerden in de bijeenkomst en/of in Buurkracht kunnen bij vragen contact opnemen met buurtbegeleider Gert Wagenvoort via gert@buurkracht.nl.

vrijdag 14 september

Market Garden in Son en Breugel

In navolging van het succesvolle evenement Market Garden op het Oranjeveld in 2016 zal er ook dit jaar weer het Market Garden evenement plaatsvinden.
De Triple A reenactment Group organiseert Market Garden 2018 van 14 tot en met 16 september. Op de vertrouwde locatie op het Oranjeveld in Son en Breugel zal een kampement gebouwd worden die wat stijl en aankleding zal herinneren aan september 1944 ten tijde van de tweede wereld oorlog in Son en Breugel. Ook zullen er in Son en Breugel op bepaalde locaties scènes uit deze periode worden nagespeeld.

zaterdag 15 september

Breugels Festijn

Ook dit jaar weer Breugels Festijn vanaf dit jaar zal het Breugels Festijn rondom de Bongerd en de Boerderij zijn. Een nieuwe locatie met veel mogelijkheden en een goede samenwerking met de Breugelse Rommeldag. Het start allemaal zaterdag 15 september met een kindermiddag rond 14:00 uur en een gezellig boergondisch terras. Iedereen is welkom om de middag met de kinderen te komen. Spelletjes, ponyrijden, ballenbak, timmeren en nog veel meer. Spelkaarten kosten € 5,- per stuk. Je krijgt daarvoor ook een frietje met snack, limonade en nog veel meer. Dus de kinderen gaan zeker niet met honger naar huis. Kinderen van 0-12 jaar kunnen deelnemen. Ouders, opa's oma's zijn welkom op het terras.
Zaterdagavond is er vanaf 19.45 de pub quiz waarvoor je gratis in kan schrijven via info@breugelsfestijn.nl. Let op want vol is vol. Een team mag maximaal uit 10 personen bestaan. Vanaf 21.30 uur is er live muziek helemaal in de stijl van de 70's & 80's. Disco hits die iedereen wel kent. DJ-Giel maakt deze avond compleet en uiteraard staat Spierbal klaar met verrekkes lekkere frietjes.
Locatie: Rondom de Bongerd en de Boerderij Leeuwstraat 2 Son en Breugel Meer info staat in de folder die vorige week huis aan huis is verspreid. Ook op de website staat meer informatie: www.breugelsfestijn.nl

zondag 16 september

Breugelse rommelmarkt

Breugelse rommelmarkt op 16 September a.s van 11.00 tot 17.00 uur, maar op een nieuwe locatie! Bij Sporthal "de Bongerd" en 'De Boerderij", AstroÏdenlaan 2a, te Breugel.

Herdenking Vereniging van Airborne Vrienden

De Vereniging van Airborne Vrienden legt op zondag 16 september a.s. bloemstukken bij monumenten in de Corridor-gemeenten. Zij herdenken en eren hiermee de soldaten van de 101ste Airborne Divisie, die hun leven gaven voor onze vrijheid.
Om 14.15 uur ontvangt burgemeester Hans Gaillard het gezelschap bij het monument aan de vijver (Europalaan) in Son en Breugel en vindt er een korte ceremonie plaats. Een afgevaardigde van de Ambassade van de Verenigde Staten, de Veteranen en de jeugd van Son en Breugel, de Commandovereniging Zuid-Oost Brabant en een vertegenwoordiger van KOVOM zullen ook een bloemenhulde brengen.
U bent van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

Breugels Festijn

Zondag vanaf 11 uur start de rommelmarkt op de asteroidenlaan voor de Bongerd. Tegelijkertijd staat de koffie al klaar en kun je genieten van talenten uit eigen dorp. Op ons boergondische terras is het goed toeven dit weekend. De kinderen kunnen heerlijk spelen in de ballenbak of een hooibad nemen. Ook zijn de oude ambachten weer te bekijken en zij demonstreren dit graag. Schaapscheren, de imkerij en de koperslager laten hun werk zien. Uiteraard kun je bij de hobbyrokerij weer een heerlijke paling eten of een speciaal biertje proeven bij de bierproeverij.
Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur Locatie: Rondom de Bongerd en de Boerderij Leeuwstraat 2 Son en Breugel Meer info staat in de folder die vorige week huis aan huis is verspreid. Ook op de website staat meer informatie: www.breugelsfestijn.nl

vrijdag 21 september

Activiteiten Wereld Alzheimer Dag

Activiteiten Wereld Alzheimer Dag in Vestzaktheater. Informatiemarkt en vertoning film "The Leisure Seeker". Vrijdag 21 september vanaf 13.00 uur. Entree gratis. Aanmelding niet nodig.

Opening expositie Rotondekunst

Op 21 september om 16.00 uur start de expositie op het gemeentehuis om de 3e en de 4e rotonde vorm te gaan geven. De inzenders zijn geselecteerd en wederom kunnen de bewoners van Son en Breugel hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerpen. De ontwerpen van zes kunstenaars worden geëxposeerd. Van deze kunstwerken zullen uiteindelijk twee werken in 2019 het levenslicht zien op de twee rotondes in Son en Breugel.

vrijdag 21 september

Wereld Alzheimer Dag in 't Vestzak

Bibliotheek Dommeldal en de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel en Stichting 2109, organiseren dit jaar samen een (gratis toegankelijke) inloopmiddag, van 13.00 tot 17.00 uur, in de Bibliotheek in 't Vestzak Kerkstraat 2 Son en Breugel. Meer informatie kunt u vinden op www.bibliotheekdommeldal.nl

zondag 23 september

International Foodfestival (Grenzeloos genieten)

Op de vierde zondag van september, zondag 23 september, organiseren Vluchtelingenwerk Son en Breugel, SonenBreugelVerbindt en de LEVgroep het International FoodFestival bij "deBoerderij" In Breugel. Het motto voor dit International FoodFestival is: "Een hapje voor een praatje" Als je bij een kraam staat en iets lekkers te eten krijgt uit een ander land, loop dan niet meteen weg maar maak ook eens een praatje met de mensen achter de kraam. Op die manier leer je niet alleen iets over het eten, maar misschien ook iets over de mensen achter het eten en hun cultuur. De boerderij Leeuwstraat 2 Son en Breugel