Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Lezerspodium

Graag wil ik reageren op het artikel van "het verdwenen fietspad"

Al met al een raar verhaal, enige weken daarvoor hadden wij ook al geconstateerd dat het fietspad weg was, bij het afslaan bij het viaduct over de A50 komende van af de Sonniuswijk verwacht je dan op zijn minst een bord dat het fietspad afgesloten is, net als bij de brandweerkazerne, of een bord met een waarschuwing voor een slecht wegdek, niks van dat al.
De borden voor verplicht fietspad stonden er ook nog, dus…

Maar om dat ze verder op de Alpenlaan aan het asfalteren waren dachten wij dat komt wel goed: nee dus.
Is hier iets gebeurd dat wij niet op voorhand mochten weten?
De uitleg van de gemeente klinkt heel mooi en er zijn inderdaad alternatieven, maar dat pad lag niemand in de weg en het onderhoud dat ze aanhalen, kan me niet herinneren wanneer dat voor het laatst gebeurd is.

Frappant detail is dat ik enige weken daarvoor telefonisch contact heb gehad met een ambtenaar van de gemeente, naar aanleiding van mijn klacht over de Ockhuizenweg.
Deze weg die notabene in het landelijke fietsnetwerk is opgenomen die is pas hobbelig en slecht, de ambtenaar beaamde dat, maar kon niet aangeven of er op termijn iets aan gedaan werd, heb hem verteld dat deze weg levensgevaarlijk is voor fietsers. Het vele vrachtverkeer dat hier dagelijks rijd heeft alle bermen kapot gereden en ook de wortelopslag is op plaatsen net zo erg als aan de Alpenlaan, bij een regenbui kun je onmogelijk zien waar de berm ophoud en het diepe gat begint.
Dus als er al iets gedaan moest worden, had dan de Ockhuizenweg aangepakt en niet een "hobbelig" paadje dat toch niet meer werd gebruikt. Wij, en ook andere mensen gebruikten het nog vaak, net als de Ockhuizenweg, met al z'n hobbels en gaten.

M Sanders


Wilt u reageren?

Wilt u reageren op een artikel in onze krant, of op iets wat in het dorp gebeurt? Vindt u dat iets anders moet, of heeft u een mening die u graag deelt? Daar hebben we een prachtig podium voor: het Lezerspodium!

Stuur dan een mail naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl, wie weet staat u binnenkort in de krant.