Afbeelding
Foto:

Ditjes en datjes over het Breugels festijn

Op zaterdag en zondag 15 en 16 september vindt weer het Breugels Festijn plaats. Dit boergondisch feest is dit jaar verplaatst naar het terrein van de Bongerd en de Boerderij. Het programma staat ook in de brochure, zegt bestuurslid Marleen Donders. Maar ze heeft nog wat nieuwtjes en aanvullingen.

Door: Arjen Strik

Zaterdagmiddag is kindermiddag
Voor kinderen van 0-12 jaar zijn er aan het einde van de middag op zaterdag leuke prijzen te winnen in verschillende leeftijdscategorieën.
Spierbal on Tour zorgt weer voor verrekes lekkere friet en diverse snacks.
Nieuw dit jaar is de pubquiz, de pubquiz begint zaterdag avonds om 19.45 uur in de Bongerd. Deze quiz wordt door professionals begeleid met allerlei vragenrondes, waaronder ook een rondje met afbeeldingen. Er hebben zich inmiddels al 17 teams ingeschreven. De hoofdprijs bestaat uit een bokaal, de eeuwige roem en consumptiemunten. De pubquiz duurt tot 21.30 uur waarna de 70's & 80's party begint met live optredens met muziek uit die tijd en DJ Giel.

Zondag mag je niet missen
Op zondag wordt het wederom gezellig. De invulling van het A-meeZ(w)ing cafe is nog niet volledig bekend gemaakt. Maar hierbij een tipje van de sluier. Er volgen optredens van Aris Weel, Erik Knottnerus, Kevin Bachus in duet met Susan Kranen en Eva Wiselius en nog meer verrassingen!
Veel beweging ook door dansgroep Crooks, Dédé dance en Mara's dansstudio. Ook is er de talentvolle jonge aanwas te bewonderen zoals Mirvana van de Burgt en Danny, Evelien Slegers & Hanneke van Beek, Juul Sanders en Saar Smit.

Dit alles vanuit een gezellige café met DJ Geert Verschuren, uitbater Peter Jansen en gastvrouw Nancy van Heeswijk.
Met ook dit jaar weer bijzondere duetten, uitdagingen buiten het normale repertoires en heel veel spontane acties, die dankzij het Breugels Festijn al geleid hebben tot mooie samenwerkingen. En de band Next Monday met Patrick Wijns speelt akoestisch.

Maar dit mag je ook niet missen
Zondag is ook de dag voor de oude ambachten. Dit jaar is er ook een mobiel drukkerijmuseum. Uiteraard hebben we de imkerij en koperslager Jim en worden er weer schaapjes geschoren door Jos Versantvoort. Voor de liefhebber is Gall & Gall is aanwezig met een bierproeverij.

Ook zijn er verschillende activiteiten voor de kleintjes. Zoals een strobad, en een tractorrace, Stella het knuffelpaard is ook aanwezig. Voor de wat grotere stoere kids heeft het team van Storm Tent-Trailers een leuke uitdaging in de tuin van de boerderij met springkussens en megabouwblokken. Scouting Dutmella nodigt de kinderen uit om deel te nemen aan een echte scouting activiteit. Welke, dat is nog een verrassing.
Uiteraard is er de loterij op zondagmiddag met kans op mooie prijzen. Deze zijn beschikbaar gesteld door onze sponsoren en lokale ondernemers. Natuurlijk is er weer de rommelmarkt op de Asteroïdenlaan... In goede samenwerking tussen de Breugelse rommelmarkt en het Breugels Festijn.
Kortom Breugel Bruist het komend weekend van de activiteiten, genoeg te doen en te beleven. Komt allen en geniet van dit Boergondisch feest.