Foto boven, v.l.n.r.: jubilerende gastvrouwen Ada, Gini, Toos en Dicky; Marga kon helaas niet aanwezig zijn. Foto onder: ook bloemen voor Hedy, vaste gast van het eerste uur, uitgereikt door ‘onze’ Els.
Foto boven, v.l.n.r.: jubilerende gastvrouwen Ada, Gini, Toos en Dicky; Marga kon helaas niet aanwezig zijn. Foto onder: ook bloemen voor Hedy, vaste gast van het eerste uur, uitgereikt door ‘onze’ Els. Foto: Fran Maasdam

Feestelijke jubileum/koffieochtend in De Boerderij

Er stonden extra lekkernijen op tafel, want het was feest, op vrijdag 14 september werd in De Boerderij het tienjarig bestaan gevierd van de koffieochtenden én werden alle vrijwilligers die hiervoor (om beurten) zorgen, in het zonnetje gezet, speciaal de vijf gastvrouwen die dit óók al 10 jaar voor de koffieochtend in Breugel doen! Het was een druk bezochte ochtend, omdat ook de vaste gasten van de overige koffieochtenden waren uitgenodigd.

Els Voogt, voorzitter van de werkgroep Welzijn en Zorg van de Seniorenraad én kartrekker van de koffieochtenden, vertelde over de start in De Bongerd in 2008, de verhuizing naar De Boerderij en de uitbreiding in de jaren erna met de koffieochtenden in het centrum en Braecklant (details vermeld in SeniorenInfo elders in dit blad).

Als dank kregen de jubilerende gastvrouwen van Els een prachtige bos bloemen. Ook algemeen voorzitter Tom Thalhammer bedankte de gastvrouwen en -heren en gaf de jubilarissen een cadeaubon die uiteraard 'bescheiden' moest blijven, want we moeten zien uit te komen met onze subsidiecentjes... Tot slot bijzonder veel dank voor Els die zich altijd met veel enthousiasme inzet en voor haar natuurlijk ook bloemen en een bon!
Van Janneke Busko werd een persoonlijke felicitatie voorgelezen.
Daarna werd er gezellig verder gekletst onder het genot van de door Michelle (LEVgroep) meegebrachte traktatie!


Themaochtend in de Boerderij
op vrijdag 28 september

Zoals reeds aangekondigd op de seniorenpagina van 5 september, vindt er op 28 september weer een themaochtend plaats in De Boerderij, aanvang 10.00 uur. Will van Berkel zal deze ochtend weer een prachtig natuurthema verzorgen, ditmaal o.a. over de diverse soorten vogels, vlinders en insecten die verscholen zitten in onze tuin.

De Boerderij is gemakkelijk te bereiken via het parkeerterrein van De Bongerd, Asteroïdenlaan 2a, Breugel. De toegang is gratis; wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee. Iedereen, jong of oud, is van harte welkom.



Mantelzorgcafé presenteert expositie
"Visionaire Landschappen"

Mantelzorgcafé woensdag 19 september "Visionaire Landschappen"
Myriam Merks van M-Foto uit Breugel laat haar expositie "Visionaire Landschappen" zien. Deze expositie reist al meer dan een jaar door Noord-Brabant. De gedachte achter deze expositie is de gevoelens die iemand met dementie heeft (in diverse foto's) de toeschouwer te laten voelen.

Bij iedere foto staat een klein "gedicht" bij (van ongeveer twee tot zes korte regels). Deze expositie bevat negen foto's.

Deze presentatie nodigt uit tot gesprek en tot begrip voor elkaar.

Wat: Mantelzorgcafé
Wie: mantelzorgers
Waar: "de Kleine Heide" , Europalaan 2a
Tijd: 14.00 uur

Steunpunt Mantelzorg Son en Breugel (Europalaan 2, 5691 EN Son en Breugel, 0499 491470) M: Ellen.vangils@levgroep.nl T: 0641037639


Afbeelding