vrijdag 21 september

Activiteiten Wereld Alzheimer Dag

Activiteiten Wereld Alzheimer Dag in Vestzaktheater. Informatiemarkt en vertoning film "The Leisure Seeker". Vrijdag 21 september vanaf 13.00 uur. Entree gratis. Aanmelding niet nodig.

Opening expositie Rotondekunst

Op 21 september om 16.00 uur start de expositie op het gemeentehuis om de derde en vierde rotonde vorm te gaan geven. De inzenders zijn geselecteerd en wederom kunnen de bewoners van Son en Breugel hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerpen. De ontwerpen van zes kunstenaars worden geëxposeerd. Van deze kunstwerken zullen uiteindelijk twee werken in 2019 het levenslicht zien op de twee rotondes in Son en Breugel.

Wereld Alzheimer Dag in 't Vestzak

Bibliotheek Dommeldal, de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel en Stichting 2109 organiseren dit jaar samen een (gratis toegankelijke) inloopmiddag, van 13.00 tot 17.00 uur, in de Bibliotheek in 't Vestzak Kerkstraat 2 Son en Breugel. Meer informatie kunt u vinden op www.bibliotheekdommeldal.nl.

zondag 23 september

Garagesale Sonse Bergen

Garagesale op Zondag 23 september, van 11.00 uur tot 17.00 uur. In de wijk de Sonse bergen vindt u in alle lanen rondom de Lupinelaan Son. Info en plattegrond met alle deelnemers vermeldt is te verkrijgen op Lupinelaan 8. Kom gezellig snuffelen in onze mooie wijk, er is weer van alles te koop!

Traditioneel Daaf van Veenendaaltoernooi HV Apollo

Zondag 23 september aanstaande organiseert Handbalvereniging Apollo het jaarlijks terugkerende Daaf van Veenendaaltoernooi in sporthal de Landing. Ieder jaar komen er weer diverse seniorenteams naar Son en Breugel om een leuke en sportieve dag te handballen. Het toernooi duurt van 10.00 tot en met 17.30 uur, waarna aansluitend onze heren senioren 1 een oefenwedstrijd zal spelen in de nieuwe tenues van SonSport! Iedereen is van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje van sportcafé Expreszo te komen kijken naar deze wedstrijden!

International Foodfestival (Grenzeloos genieten)

Op de vierde zondag van september, zondag 23 september, organiseren Vluchtelingenwerk Son en Breugel, SonenBreugelVerbindt en de LEVgroep het International Food Festival bij "deBoerderij" In Breugel. Het motto voor dit International Food Festival is: "Een hapje voor een praatje" Als je bij een kraam staat en iets lekkers te eten krijgt uit een ander land, loop dan niet meteen weg maar maak ook eens een praatje met de mensen achter de kraam. Op die manier leer je niet alleen iets over het eten, maar misschien ook iets over de mensen achter het eten en hun cultuur. Locatie: De Boerderij, Leeuwstraat 2 Son en Breugel

woensdag 26 september

Alzheimer Café Son en Breugel, Best, Oirschot,

Op woensdagavond 26 september 2018 is er het Alzheimer Café B.O.S. vanaf 19.30 uur een avond met als thema: "Dementie en Bewegen ". Dat bewegen belangrijk is voor mensen met dementie weten we. Deze avond staat dit thema op het programma en wel op een heel bijzondere manier! In oktober gaat in het Catharinaziekenhuis de pilotstudie `Dance for Health`` van start. Danstherapie voor mensen met beginnende dementie. Dit samen met oud-dansers van het Nederlands Danstheater. Wekelijkse danslessen hebben direct effect op stijfheid, fijne motoriek en gezichtsuitdrukking. Bovendien is bewegen op muziek een welkome aanvulling op alles wat moet, omdat het leuk is! Onze gasten zijn een klinisch geriater van het Catharina Ziekenhuis en een professionele danser. Het Alzheimer Café B.O.S., Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot, is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en (gratis) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie. Voor inlichtingen: Jan Verbeek (0641546859) . Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost-Brabant.

vrijdag 28 september

Themaochtend in de Boerderij

Zoals reeds aangekondigd op de seniorenpagina van 5 september, vindt er op 28 september weer een themaochtend plaats in De Boerderij, aanvang 10.00 uur. Will van Berkel zal deze ochtend weer een prachtig natuurthema verzorgen, ditmaal o.a. over de diverse soorten vogels, vlinders en insecten die verscholen zitten in onze tuin.
De Boerderij is gemakkelijk te bereiken via het parkeerterrein van De Bongerd, Asteroïdenlaan 2a, Breugel. De toegang is gratis; wel wordt een bescheiden bijdrage gevraagd voor koffie of thee. Iedereen, jong of oud, is van harte welkom.

zaterdag 29 september

Officiele Opening Music Dock

De nieuwe Multi-Creatieve Muziekschool aan de Kanaaldijk Zuid in Son en Breugel viert haar opening met tal van gratis activiteiten! tussen 13.00 en 17.00 kun je terecht voor allerhande creatieve doe-dingen. Ieder is van harte welkom!