Wouter Helders presenteert zijn nieuwe boek
Wouter Helders presenteert zijn nieuwe boek Foto: Wil Feijen

Wouter Helders presenteert
derde roman in Son en Breugel

Terwijl buiten de militairen van het Market Garden evenement rondlopen, presenteerde Wouter Helders zijn derde roman 'Opgejaagd Wild' bij boekhandel De Traverse aan de Nieuwstraat in Son en Breugel. Met zijn debuut roman 'Machtsstrijd' haalde hij eerder al de shortlist van de Diamantenkogel en won de Hebban Thrillerdebuutprijs. Zijn tweede boek, wederom een thriller, werd door ThrillZone genomineerd voor beste Nederlandstalige Thriller.

En nu kan het publiek gaan genieten van zijn derde boek 'Opgejaagd Wild'. Wouter presenteerde zijn boek door enkele, veelbelovende gedeeltes voor te lezen. Ademloos werd er geluisterd naar de korte stukken uit het boek 'Opgejaagd Wild'. Dat het geen kinderboek was, werd meteen duidelijk, een fictieve tastbaarheid maakte zich van het publiek meester.

Het boek speelt zich af in Frans-Guyana en gaat over een militair, die na een mislukte operatie het einde van zijn carrière meemaakt. Gelukkig wordt hij ingehuurd ter bestrijding van de jacht op bedreigde diersoorten. Een nobel doel, maar ook hier blijken duistere krachten aan het werk te zijn. Alhoewel er sprake is van fictie gebruikt Helders zijn ervaringen van werkbezoeken en korte uitzendingen naar verschillende conflictgebieden.

Nadat hij het aanwezige publiek door het voorlezen een inkijkje had geven in zijn nieuwste roman, werd het nu tijd om het boek te presenteren. Daarvoor werd het eerste exemplaar keurig ingepakt overhandigd aan Helders door zijn uitgever LetterRijn.

Deze uitgever richt zich op de Nederlandstalige auteurs en lezers in de Benelux. Daarbij staat respectvol omgaan met schrijvers, boekverkopers, lezers en boeken centraal.
Het boek 'Opgejaagd Wild' is o.a. verkrijgbaar bij Boekhandel de Traverse aan de Nieuwstraat in Son en Breugel.