Nieuwe rotonde, nieuwe kansen
Nieuwe rotonde, nieuwe kansen Foto: Wil Feijen

Nieuwe rotonde, nieuwe kansen

De hapjes en de drankjes stonden al klaar in de hal van het gemeentehuis, vrijdagmiddag 21 september. Vanaf 16.00 uur was een tentoonstelling geopend, waar belangstellenden een zestal kunstwerken konden bewonderen die ingezonden waren voor het project 'Kunst op de rotondes!' van het Stakenburgfonds.

Door: Luc van de Wiel
Foto's: Wil Feijen

De kunstwerken stonden uitgestald op de eerste verdieping, een grote groep mensen stond ze al te bewonderen voor wethouder John Frenken zijn openingswoord kon doen. De kunstenaars waren zelf aanwezig om uit te leggen waar hun werk voor staat. Staand op de trap van het gemeentehuis hield de wethouder zijn openingstoespraak, waarin hij iedereen welkom heette.

Voor John Frenken betekent kunst emotie, zo zei hij in zijn toespraak. 'Je hebt er een gevoel bij, het roept een emotie op. Je vindt er iets van, of je het nu mooi vindt of juist niet'. Frenken bedankte Imke Segers en de andere mensen van het Stakenburgfonds die dit project opgezet hebben. 'Wat zij gerealiseerd hebben, is ook een kunst', zo sprak de wethouder.

Imke Segers nam daarna nog even het woord, waarin ze de mensen bedankte die in zo groten getale op waren komen dagen, óók bij de onthulling van 'Descending Liberation' vorige week. Daarbij had Imke een gevoel van 'eindelijk', het was immers het resultaat van een lang proces. Een proces dat resulteerde in een mooi kunstwerk op de rotonde aan de Kometenlaan, in december wordt het tweede kunstwerk onthuld op de rotonde aan de Boslaan.

Volgend jaar mei respectievelijk september worden de volgende twee kunstwerken onthuld, van 21 september tot 21 oktober kan gestemd worden voor de volgende twee rotondes. Dat kan via het stemformulier, te verkrijgen op het gemeentehuis, of via de website van het Stakenburgfonds: www.stakenburgfonds.nl.

Komend jaar zullen de kunstwerken die verkozen zijn dus worden onthuld, in het jaar dat de bevrijding 75 jaar geleden zal zijn. Dan bestaat het Stakenburgfonds 25 jaar, volgens Imke is dat mooi getimed. Het is in elk geval een extra reden voor een feestje!

De belangstellenden, die aanwezig waren bij de opening, namen in elk geval een voorschot op het feestje. Na of tijdens het bewonderen van de kunstwerken genoten zij van de hapjes en drankjes die bij binnenkomst al klaar stonden. Zo kwam het wat dat betreft allemaal goed terecht.

Wanneer bekend is welke kunstwerken verkozen zijn om te worden gerealiseerd, zult u dat uiteraard in deze krant kunnen lezen. Ik heb mijn keuze alvast gemaakt, én doorgegeven.


Nieuwe rotonde, nieuwe kansen
Nieuwe rotonde, nieuwe kansen