Afbeelding
Foto: Eddy

Expositie Beweging:
Door cursisten van M-Foto

In deze expositie stralen 12 cursisten van Myriam Merks (M-FOTO) binnen het thema beweging.

Voor iedere cursist een zoektocht naar zijn/haar expressie. Een foto-expositie met een spel van beweging, dynamiek
en compositie, mede mogelijk gemaakt door fotodevakman.nl.

van 6 oktober 2018 tot 2 januari 2019
Opening op 6 oktober om 16.00 uur tijdens het Kunstcafé van Ars Longa.
De expositie is dagelijks te bezoeken in de Brasserie tijdens openingstijden van La Sonnerie
Hotel La Sonnerie Nieuwstraat 45 5691 AB Son en Breugel


Taalpodium ook in
DeMooiSonenBreugelKrant

Naast dichtgroep DichtBij gaat nu ook dichtgroep Woordatelier Son en Breugel bijdragen verzorgen voor DeMooiSonenBreugelKrant. De rubriek 'Taalpodium' van Woordatelier verscheen sinds 2014 wekelijks in weekblad Forum. Omdat Forum stopte, kozen de beide dichtgroepen in overleg met DeMooiSonenBreugelKrant ervoor tweewekelijks, dus om en om, hun woordcreaties te leveren.

De bijdragen van DichtBij verschijnen altijd bovenaan op een rechterpagina. Dat blijft zo. Taalpodium verschijnt vanaf deze week links onderaan op een linkerpagina in dit weekblad.

Praktijk en podium
DichtBij opereert graag dichtbij inwoners van Son en Breugel en brengt dit in praktijk door het organiseren van de jaarlijkse poëziemiddag op het Dommelbalkon en incidentele optredens. De kleine dichtgroep houdt interne bijeenkomsten om de kwaliteit van de groep verhogen.

Woordatelier Son en Breugel biedt via Taalpodium graag een podium aan alle mensen uit Son en Breugel die hun gedicht voor het voetlicht willen brengen. Woordatelier beschikt momenteel over een 'vaste' groep van negen toeleveranciers. Dit voorjaar organiseerde Woordatelier samen met IVN Son en Breugel het project Gedichten in 't groen: op mooie groene plekjes in ons dorp verschenen bordjes met korte gedichten.

Smaak
Beide dichtgroepen horen graag of hun gedichten in de smaak vallen. U kunt dat laten weten door een mailtje te sturen aan Stan Mooij van DichtBij (stanmooij@hotmail.com) of Arend Okken van Woordatelier/Taalpodium (arendokken@upcmail.nl). Ook kunt u reageren door een mail te sturen naar de redactie van DeMooiSonenBreugelKrant: redactie@demooisonenbreugelkrant.nl.