Afbeelding
Foto: Mike Roelofs

"We are Arco, we make Tables"

Donderdag 18 oktober a.s. om 19.30 uur verwelkomt de Donjon (Woonburcht van Prijt) het gerenommeerde meubelmerk Arco in hun 100-jarig jubileumjaar. Het Achterhoekse familiebedrijf staat sinds 2011 onder de (creatieve) leiding van de vierde generatie, Jorre van Ast. Tijdens deze avond zal Jorre de mensen deelgenoot maken van Arco's ontwerpen en zijn visie op de hedendaagse meubelcultuur. Eén van de hoogtepunten in de historie van Arco is het recent inrichten van verschillende ruimtes in het futuristische nieuwe hoofdkantoor van Apple, dat zeker aan bod komt deze avond.

Arco is één van de oudste meubelmerken die de Donjon vertegenwoordigt. Het is Arco's missie om mooie, duurzame producten te maken met een maatschappelijke relevantie. Dit doen ze door natuur, skills en de nieuwste technologieën met elkaar te verbinden. Arco gelooft in kwaliteit, de lange termijn en lokale productie. Hiervan is de Local Wood-collectie een goed voorbeeld. Deze collectie wordt gerealiseerd met lokale partijen, van grondstof tot bewerking in de zagerij en productie in de fabriek. Arco heeft zich in de kijker gespeeld bij Apple. Zo werkte Arco aan meubels voor het nieuwe hoofdkantoor in Cupertino. De Donjon is er trots op Jorre te mogen ontvangen op 18 oktober!

Het 113 jaar oude familiebedrijf staat onder leiding van creative director Jorre van Ast en managing director Jan Tichelaar. Jorre bewaakt de gewaardeerde Arco stijl en geeft deze op zijn persoonlijke wijze invulling. De meubelcollectie, met vele bestsellers uit het verleden, wordt langzaam maar zeker uitgebreid met een markante signatuur. Het streven naar innovatie en duurzaamheid blijft daarbij een belangrijke leidraad, net als een onveranderd hoog kwaliteitsniveau en het ambachtelijke meubelmakersvak.

Donderdag 18 oktober 2018 |19.30 uur | gratis toegang | locatie de Donjon

Voor het exacte programma, meer achtergrondinformatie en aanmelden: www.donjon.nl/arco


Jorre van Ast