zaterdag 6 oktober

Expositie Beweging: Door cursisten van M-Foto

In deze expositie stralen 12 cursisten van Myriam Merks (M-FOTO) binnen het thema beweging. Voor iedere cursist een zoektocht naar zijn/haar expressie. Een foto-expositie met een spel van beweging, dynamiek en compositie, mede mogelijk gemaakt door fotodevakman.nl. van 6 oktober 2018 tot 2 januari 2019 Opening op 6 oktober om 16.00 uur tijdens het Kunstcafé van Ars Longa. De expositie is dagelijks te bezoeken in de Brasserie tijdens openingstijden van La Sonnerie Hotel La Sonnerie Nieuwstraat 45 5691 AB Son en Breugel

Open dagen " Vressels Kunstkwartier"

Open dagen " Vressels Kunstkwartier" 6 en 7 oktober 2018 van 11.00 - 17.00 uur met diverse deelnemende kunstenaars . Vresselseweg 44 - 5491 PD Sint Oedenrode. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de diverse ateliers en om de aanwezige kunstenaars te ontmoeten en hun werk te bezichtigen.

Hanka Jucewicz exposeert

Son en Breugel is rijk aan bijzondere kunstenaars. Een voorbeeld hiervan is de kunstenares Hanka Jucewicz. Hanka werkt nu reeds vele jaren vanuit haar eigen atelier in Son en Breugel. In het kader van de Eindhovense Atellierroute opent Jucewicz haar atelier aan de Beemdstraat 2 in Breugel (schuin tegenover de Genovevakerk) op 6 en 7 oktober van 11 tot 17 uur.. Het is zeer de moeite waard om haar atelier te bezoeken en met deze bijzondere kunstenares nader kennis te maken.
Op zijn Pools: do tego czasu! (tot dan!).

zondag 7 oktober

Battle Fiets Tour

Op zondag 7 oktober kunt u samen met de veteranen Son en Breugel per fiets of scootmobiel belangrijke, historische plekken in het dorp bezoeken, tijdens de vierde Battle Fiets Tour. De dag begint om 11.30 uur bij feestcafé de Bongerd Asteroidenlaan 2a in Breugel vandaar gaat de tocht, onder leiding van experts al fietsend langs historisch en belangrijke plekken tijdens de Tweede Wereldoorlog in het dorp. Halverwege is er vers gemaakte soep en een drankje.
Aanmelden voor de Battle Fiets Tour kan via telefoonnummer 0499-477022 en kost 4 euro. Meer informatie kan je vinden op de Facebookpagina van Veteranen Son en Breugel.

IVN Herfstwandeling onder Oud Meer in Son

Op zondagmiddag 7 oktober organiseert het IVN Son en Breugel een herfstwandeling in het bosgebied tussen Oud Meer en het kanaal.
Het vertrekpunt is de nieuwe blokhut van Dutmella, op het Dutmellapad langs de Bestseweg van Son naar Best op zondagmiddag 7 oktober om 13.30 u.
Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.
Starttijd: Zondag 7 Oktober, 13:30u Startpunt: Blokhut Dutmella Dutmellapad 2, 5691 NN Son
Meer info: Dori Simons, 0499 – 472416 Email: wandelen@ivn-senb.nl (even mailen als je mee wilt lopen wordt op prijs gesteld)

zondag 7 oktober

Najaarsmarkt centrum Son en Breugel

Het is altijd gezellig en aantrekkelijk winkelen in het centrum van Son en Breugel, met lokale ondernemers die het hele jaar voor u klaar staan en die u de bekende service, gastvrijheid, kwaliteit en leuke aanbiedingen bieden. Op zondag 7 oktober willen de ondernemers samen met u de herfst begroeten, tijdens de Najaarsmarkt in het centrum van Son van 11.00 tot 17.00 uur. Meer dan 60 kramen bieden hun waren aan, een aantal winkels zullen de deuren voor u openen. Op het Raadhuisplein staan weer leuke kinderattracties.
Kom dus winkelen, eten, drinken en genieten in het centrum van Son en Breugel. Winkelen in Son en Breugel is leuk voor iedereen!

Lazy Sonnie Afternoon gaat Double Dutch

Een Double Dutch Bill, met in de support act én de hoofd act Nederlandse artiesten van top klasse. Het belooft een gevarieerde afternoon te worden met Roelofs en Van Bommel en Aggieland Aanvang/toegang Lazy Sonnie Afternoon begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur.in de fraaie Kapelzaal van Kloosterhotel La Sonnerie Nieuwstraat 45 Son en Breugel. De zaal is vanaf ongeveer 15.00 uur open. De toegang is gratis, na het optreden vragen wij om een vrijwillige bijdrage in de hoed. Zonder jullie gift zijn deze unieke optredens niet mogelijk.

donderdag 11 oktober

Hebt u weleens Ethiopisch gegeten?

De ZWO groep van de protestantse gemeente heeft ieder jaar een doel, waar zij zich voor inzetten. Dit jaar is het thema van Kerk in Actie "Op zoek naar veiligheid".
Een onderdeel daarvan is het doel "Droogte bestrijden in Ethiopië". Kerk in Actie werkt hierin samen met één van de projectpartners, De Ethiopische Evangelische Kerk Mekane Yesus.
Om voor dit project geld in te zamelen heeft wordt er op donderdag 11 oktober om 18.00 uur in de kerk aan de Zandstraat te Son een Ethiopische maaltijd geserveerd, In een gezellige Ethiopische sfeer kunt u kennis maken met deze smakelijke keuken en zijn rituelen. Uiteraard moet er voor de maaltijd betaald worden: €25 per persoon, De opbrengst komt ten goede aan het goede doel, na aftrek van de onkosten. Aanmelden kan bij Thea Prummel: 0499-475209 (thea.prummel@kpnmail.nl).