Afbeelding
Foto: Liana Romeijn

Cursus schilderen met acrylverf en mixed media technieken

Voor het doek gaat een wereld voor je open... Wilt u graag leren schilderen?
Wilt u leren werken met verschillende materialen?

Er is nog plaats bij de cursus op:
- maandagochtend 10.00 -12.00 uur
- donderdagavond 19.30 - 21.30 uur

Inhoud cursus voor volwassenen
Als grafisch vormgeefster weet ik alle tips en trucs om een afbeelding te maken. Ik schilder mijn leven lang al en heb les gehad van verschillende kunstenaars.

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van allerlei verschillende materialen. Daarom is deze cursus geschikt voor zowel startende schilders als schilders met enige ervaring. Ik begeleid u bij het maken van uw eigen schilderij.

U kunt bijvoorbeeld een collage maken van uw vakantie of van uw eigen gezin of van een dier(bare). Of u hebt een mooi landschap dat u wilt schilderen? De mogelijkheden zijn eindeloos en ik leer u om daarbij uw fantasie te gebruiken. U krijgt individuele begeleiding waarbij ontspanning en gezelligheid voorop staan.

Ik exposeer in Thermea Son tot eind oktober.

info en aanmelden:
Liana Romeijn
0499474470-0646795446
lianaswork7@gmail.com
www.lianasartwork.com


'Gewoon DOEN' op zoek naar deelnemers

Nieuwe activiteit voor de actieve 55+er uit Son en Breugel
Op woensdag 10 oktober 2018 van 19.00 tot 21.00 uur zal de eerste avond van 'Gewoon DOEN' van start gaan in de huiskamer van Het Vestzak. Gewoon een praatje, een kopje koffie of drankje, wat lekkers erbij en het gezamenlijk hebben over allerlei leuke dingen die we samen kunnen (gaan) DOEN.

De titel van deze nieuwe activiteit zegt eigenlijk alles al, aldus initiatiefnemer Ria van Raalten-Hölscher. Ria loopt al een tijdje met het idee om zelf eens een activiteit of groepje te starten, waarbij inwoners uit Son en Breugel elkaar kunnen ontmoeten in een gezellige setting en het eens over andere zaken te hebben dan de dagelijkse dingen die we allemaal (moeten) doen. 'Ik loop al een tijd mee als vrijwilliger van de LEVgroep bij verschillende activiteiten en kreeg vanuit meerdere invalshoeken signalen dat er een leemte is op het gebied van laagdrempelige ontmoetingsactiviteiten in een gezellige setting voor de actieve senior'.

Het Vestzak
Met het wegvallen van het Ontmoet & Groetplein van Zuidzorg Extra bleef er een gezellige huiskamer achter. Deze huiskamer is door Het Vestzak voorzien van nieuwe meubels, door de centrale ligging in Son is het eigenlijk de ideale plek om deze activiteit te laten plaatsvinden. Het bestuur van Het Vestzak denkt graag mee, want ze hebben als doel om nieuwe initiatieven te huisvesten en Het Vestzak weer bruisend te maken.

Opzet
De opzet is eenvoudig: iedere inwoner van 55 jaar of ouder die het leuk vind om op een woensdagavond andere inwoners te ontmoeten, is welkom. Uiteraard mag je ook samen met anderen (mee)komen, maar wel vanuit de gedachte en mogelijkheid om ook met iedere aanwezige te kunnen kletsen.

Inhoud van de avonden
In feite bepalen de deelnemers/bezoekers zelf wat zij graag willen doen tijdens deze avond. Een gezellig praatje, een (bord)spel, een gezamenlijk gesprek over wat ieder nu graag doet of graag zou willen doen. Doel van initiatiefnemer Ria van Raalter-Hölscher is om straks minimaal één keer in de maand een speciaal thema aan te houden, waarop de deelnemers zelf dus invloed hebben.

Aanmelden
Er wordt niet gewerkt met een lidmaatschap, maar wel een kleine eigen bijdrage van elke deelnemer voor gebruik van de faciliteiten van Het Vestzak. De kosten hiervoor zijn € 2,50 per keer. De eerste keer dat iemand komt is overigens gratis. Kom eerst maar eens GEWOON de sfeer proeven en meer te horen over hoe deze avonden er nu precies uit komen te zien en wat we gaan DOEN!