Afbeelding
Foto: Biblioyheek Dommeldal

De vluchteling - mijn medemens

Inspirerende lezing door schrijfster Yasmin Verschure

Schrijfster Yasmin Verschure is Maandagavond 22 oktober de gast van Bibliotheek Dommeldal en van het Vluchtelingenwerk in Son en Breugel. Ze geeft dan in het Vestzak een lezing, met beelden, over de vluchteling - mijn medemens. Ook presenteert zij die avond haar nieuwste boek 'Volk van mijn Volk – Gezicht achter de Vluchteling'.

Het boek bevat negenentwintig verhalen van vluchtelingen van diverse nationaliteiten. Ook veel achtergrondinformatie. Het is daarnaast prachtig geïllustreerd en vormgegeven.
Voor dit boek bezocht Yasmin een aantal vluchtelingen door heel Europa. "We waren getuige van het rauwe leven, van onmenselijkheid, verdriet en vreugde. We gaven ze eten, een warme douche, een telefoon, een fijne plek om even te verblijven en het allerbelangrijkste: veel Liefde...''.
Volgens Yasmin verdwijnen alle grenzen wanneer we de ander in de ogen durven te kijken. Daarover zegt ze: "Hoe meer ik het ware gezicht achter de vluchteling mag zien, hoe meer ik tot de conclusie kom dat we allemaal vluchtelingen zijn. Dat ieder mens die de moed heeft om de oversteek te maken, en daarbij soms letterlijk, de dood in de ogen kijkt, een reden heeft om hier te zijn.''

Yasmin spreekt vanuit haar hart. Ze laat je beseffen dat wij allen vluchtelingen zijn op zoek naar vrijheid...
Toegang voor de lezing is gratis. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekdommeldal.nl. U bent daarna welkom in de foyer van het Vestzak. Inloop vanaf 19.00. De lezing begint om19.30. Er is een pauze tussendoor.