Afbeelding
Foto:

Herinnert u zich deze nog?

Onlangs kregen wij een foto van de Molenstraat in Son in handen, daterend uit midden jaren '60. Een artikel uit de krant, over een unieke gebeurtenis. Eén die degenen die het meegemaakt hebben zich ongetwijfeld kunnen herinneren. Of dat vader of moeder, opa of oma het er wel eens over had.

Weet u meer over deze gebeurtenis? Of kent u iemand die ons er meer over kan vertellen? Laat het ons weten! U kunt mailen naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl.


De eerste sneeuw wilde niet smelten

De bewoners van de Molenstraat in Son zijn zondagmorgen geconfronteerd met een bijzonder vroeg en exclusief winters landschap. De realiteit deed de gedachte daaraan verdwijnen, als sneeuw voor de zon, want bij nader onderzoek bleek dat een damwand was gebroken van de kalkmaatschappij "Lewa", die sinds kort in de voormalige zuivelfabriek is gehuisvest.

Duizenden liters pas gebluste kalk verspreidden zich over een grote oppervlakte. De bewoners van een drietal huizen aan de Molenstraat konden slechts via een omweg de verharde weg bereiken. Gemeentewerklieden van Son en Breugel hebben in de loop van de zondag het pad voor hen vrij gemaakt.