Afbeelding
Foto:

Boktoberfest in Sint Oederode

Breugelse Bokken zet de geitenbok in de schijnwerpers tijdens Boktoberfest in Sint Oederode
Kom op zondag 21 oktober proeven van mals geitenbokkenvlees, bijzondere bockbieren en andere lokale producten.

Natuurboerderij Breugelse Bokken organiseert op zondag 21 oktober een feestelijke middag ter ere van de geitenbok, het ondergeschoven kindje binnen de geitenkaasindustrie. Geitenbokkenvlees wordt in Nederland meestal weggegooid. Dat is zonde, want het smaakt heerlijk. Breugelse Bokken laat je dit zelf proeven tijdens de barbecue op het Boktoberfest. Daarnaast is er een bockbierproeverij, want bokkenvlees smaakt nu eenmaal nog lekkerder met een bockbiertje erbij. Verder is er een mini-boerenmarkt met lokale producten. De kinderen kunnen kennismaken met bok Herman en zijn vrienden, die graag geaaid worden. Ook mogen de kleintjes een ritje maken in het bokkenkarretje.

Breugelse Bokken
De kleinschalige natuurboerderij Breugelse Bokken in Son en Breugel geeft geitenbokken die overblijven bij de productie van geitenkaas, een tweede kans. Geitenbokkenvlees wordt in Nederland amper gegeten. Breugelse Bokken, gerund door boer Maarten Segers en zijn zoon Job, wil hier iets aan doen. Het is zonde om al dit vlees weg te gooien, want het smaakt heerlijk. Breugelse Bokken geeft de bokjes een goed leven buiten in de wei én geeft vleesliefhebbers de kans om een heerlijk stukje, eerlijk geitenbokkenvlees op hun bord te leggen.

Praktische informatie Boktoberfest
Datum en tijd: zondag 21 oktober 2018 van 13:00-17:00 uur
Locatie: de wei van Breugelse Bokken
Adres: Oude Vresselseweg (kruising Mosbulten), Sint Oederode
Entree: gratis toegang
Website: https://breugelsebokken.nl
Facebookpagina: https://www.facebook.com/breugelsebokken
Instagram: https://www.instagram.com/breugelsebokken


Griezelige Halloween avonden in BestZoo

Het wordt weer griezelen in dierenpark BestZoo op vrijdagavond 26 oktober en zaterdagavond 27 oktober. Op veler verzoek wordt er wederom spannende avonden georganiseerd. Door verschillende Halloween gerelateerde activiteiten zal het publiek vermaakt worden. In het donker zal het park er verrassend anders uit zien dan overdag.

Tijdens de avondopeningen is er voor de jongste waaghalzen een spannende heksenroute georganiseerd in het park, waarbij verschillende leuke opdrachten uitgevoerd moeten worden. Voor de echt stoere jongens en meisjes is er een griezelig enge spooktocht georganiseerd in het bos achter het park. In het bos dwalen enge wezens rond die je de stuipen op het lijf jagen. Ook hebben we nog een verrassing die we nog even niet gaan verklappen; kom langs en beleef deze zelf op een van deze Halloweenavonden.

Veel dieren zijn 's nachts actiever dan overdag. Tijdens deze avondopeningen is er de speciale gelegenheid om de dieren in het donker te bekijken. Ook zullen er een aantal 'enge' dieren zoals slangen, vogelspinnen en schorpioenen van dichtbij te bewonderen zijn in onze educatieve ruimte. Op het terras in het midden van het park kan je na alle spanning even bijkomen met een hapje en een drankje.

Het park zal vanaf het begin van de herfstvakantie in Halloweenstijl aangekleed zijn.
De Halloween avonden zijn vrijdagavond 26 oktober en zaterdagavond 27 oktober. De activiteiten zijn van 18.00 uur tot 22.00 uur; er geldt deze avonden een speciale entreeprijs van €5,- p.p. voor volwassenen en kinderen van 3 t/m 11 jaar. Kinderen van 0 t/m 2 jaar en abonnementhouders mogen gratis het park in.

Kom jij ook griezelen in het park? Kijk voor meer informatie op www.bestzoo.nl of op onze facebookpagina https://www.facebook.com/BestZoo


Afbeelding