woensdag 17 oktober

Lezing vogelreizen Zweden

Vogelwerkgroep De Klamper en het plaatselijke IVN organiseren samen een thema avond. Deze gezamenlijke lezing wordt gehouden in de Bongerd in Breugel, Asteroidenlaan 2a. Aanvang 20.00 uur. Will van Berkel geeft deze avond een lezing over zijn vogelreizen naar Zweden. Zweden met zijn vogelrijke gebieden, prachtige meren (riviertjes) en uitgestrekte bossen. Ook de beroemde botanische tuin van Linneaus komt in beeld. Na de pauze volgt een korte impressie van Noord Denemarken en rondom Skagen. Iedereen is van harte welkom. Toegangsprijs voor niet leden is Euro 2.50

donderdag 18 oktober

"We are Arco, we make Tables"

Donderdag 18 oktober a.s. om 19.30 uur verwelkomt de Donjon (Woonburcht van Prijt) het gerenommeerde meubelmerk Arco in hun 100-jarig jubileumjaar. Het Achterhoekse familiebedrijf staat sinds 2011 onder de (creatieve) leiding van de vierde generatie, Jorre van Ast. Tijdens deze avond zal Jorre de mensen deelgenoot maken van Arco's ontwerpen en zijn visie op de hedendaagse meubelcultuur. Eén van de hoogtepunten in de historie van Arco is het recent inrichten van verschillende ruimtes in het futuristische nieuwe hoofdkantoor van Apple, dat zeker aan bod komt deze avond. Donderdag 18 oktober 2018 |19.30 uur | gratis toegang | locatie de Donjon
Voor het exacte programma, meer achtergrondinformatie en aanmelden: www.donjon.nl/arco

zaterdag 20 oktober

Las Vegas Night in de Zwaan

Zaterdag 20 oktober wordt voor de tweede keer de LasVegas Night georganiseerd in De Zwaan. De eerste editie van Las Vegas Night was een groot succes, De party pianoshow maakt de huidige editie tot een ongekende swing en dansavond meer dan de eerste editie al was. Samen met een casino, modeshow en nog enkele verrassingen, de avond voor hem en haar.
Zaterdag 20 oktober. Aanvang 20.00 uur. Zaal de Zwaan. Kaartjes a € 12,50 zijn verkrijgbaar bij DOTT fashion, Schoonheidssalon Visage & More, Marie Claires, Da Vivente Hairstyle en Café Restaurant De Zwaan.

zondag 21 oktober

Keftival

Sonse muzikant Kevin Bachus organiseert zijn eerste eigen mini-festival en brengt samen met 13 bevriende muzikanten een dik 2 uur durend muziekprogramma. De middag begint intiem en akoestisch waarna met 2 rockende bands stevig wordt afgesloten. Gratis entree, inloop vanaf 14.30u. Muzikale gasten zijn o.a. Nancy van Heeswijk, Arold Schers, Susan Kranen, de bands Codfish en MiRco en de Wijze Mannen.
Hotel Restaurant La Sonnerie Nieuwstraat 45 Son en Breugel

zondag 21 oktober

Vlooienmarkt

Zondag 21 oktober is er een gezellige vlooienmarkt bij tennishal HTC aan de rooijseweg 7 in son en breugel. Deze markt is van 9.00 tot 16.00 en de entree is 2 euro p.p.

dinsdag 23 oktober

Lezing Heemkundekring Son en Breugel

De beeldenstorm en Alva's Raad van Beroerten In de zomer van 1566 bereikten sociale, religieuze en economische spanningen in de Nederlanden het kookpunt. Ballingen die om geloofsredenen de Nederlanden waren ontvlucht keerden terug en predikanten voelden zich zeker genoeg om in het openbaar hun anti-roomse ideeën te uiten. Schouten en stadsbesturen konden niets beginnen tegen de oproeren die overal de kop op staken.
Een lezing door Sander Wassing (1976) hij is historicus en studeerde aan de Universiteit van Leiden waar hij zich specialiseerde in de geschiedenis van de Nederlanden gedurende de zestiende en zeventiende eeuw. Zijn scriptie schreef hij over de Beeldenstorm en Alva's Raad van Beroerten.
Voor leden is de toegang gratis, van niet-leden zal een bijdrage van 2 euro worden gevraagd.
Lezing Heemkundekring Son en Breugel op dinsdag 23 oktober 2018 om 20.00 uur in de zaal van 'De Zwaan', Markt 9 te Son en Breugel.

zaterdag 27 oktober

Oase Disco Party

Halloween Party op zaterdag 27 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur. Met een leuke prijs voor d ebest verklede jongen en het best verklede meisje! Entree €2,- (met pasje €1,-) groep 6-7-8 Dommelstraat 10a Son en Breugel Iedere laatste zaterdag van de maand Discoparty in de Oase in Son en Breugel

zondag 28 oktober

Freedom Run

'Bewegen in vrijheid' is het jaarlijks terugkerend thema van de Freedom Run, dus ook op zondag 28 oktober Hoe laat het startschot gaat klinken, is afhankelijk van de gekozen afstand. Plaats van handeling is weer het historische terrein rondom het museum Bevrijdende Vleugels, gelegen aan de Sonseweg te Best. 't Buitenhuys zal weer als thuishonk dienen. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar onze website www.freedomrun.nl.

maandag 29 oktober

Samen werken aan een klimaatweerbare gemeente

Vorig jaar hield Tom van den Nieuwenhuijzen, de wethouder die verantwoordelijk is voor alle energie- en milieuzaken in onze gemeente, in een van onze EnergieCafés een gloedvol betoog over zijn ambitieuze nieuwe duurzaamheidsnota.
Maandag 29 oktober zal Tom in een nieuw EnergieCafé ingaan op zijn plannen om onze gemeente klimaatweerbaar te maken, de omschakeling naar het gasloos wonen en de stand van zaken van de diverse zonne-energie-initiatieven. U bent op maandag 29 oktober vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) van harte welkom in De Landing, Rooiseweg 3 om u te laten inspireren! Mocht De Landing die avond nog gesloten zijn vanwege de plafondplaten, dan zal de bijeenkomst plaatsvinden in sporthal De Bongerd. Op onze website en facebookpagina zullen we de uiteindelijke locatie melden. Ook niet-leden zijn welkom, dus neem gerust uw buren of andere geïnteresseerden mee.