vlnr: Arrold van den Hurk, Hans Merks, Jasper  van Zuuren, Willem van 't Geloof en Joost van Vonderen
vlnr: Arrold van den Hurk, Hans Merks, Jasper van Zuuren, Willem van 't Geloof en Joost van Vonderen Foto: Wil Feijen

Opbrengst goederen- en dienstenveiling
maakt veel mogelijk

Weet u het nog, de goederen en dienstenveiling van zaterdag 14 april dit jaar? Misschien was u erbij en heeft u geboden op één van 172 kavels. Of wellicht was u één van de gulle schenkers van één of meer kavels.

Door: Adrie Neervoort
Foto: Wil Feijen

21e editie
Het was alweer de 21 editie van de Goederen- en Dienstenveiling in Son en Breugel. Een veiling, waarvan de netto opbrengst wordt verdeeld onder drie bijzonder verenigingen in Son en Breugel, namelijk JC Oase, CV De Krutjesrapers en voetbalvereniging SBC. Dit jaar was het bedrag per vereniging maar liefst € 5.500, Maar wat doe je met een dergelijk bedrag binnen je vereniging? Maakt dit je begroting sluitend, of bedank je de vrijwilligers met een leuke feestavond? Het zo maar kunnen, daarom de vraag aan deze verenigingen: wat doen jullie dit jaar met de € 5.500,- ?

CV de Krutjerapers voor de deelnemers
Jasper van Zuuren, voorzitter van de Krutjesrapers en bekend amateur Limoncello maker in Son en Breugel, reageert enthousiast op de vraag. Hij vertelt hoe belangrijk het bedrag dit jaar, maar ook ieder jaar weer is voor de Krutjesrapers.

"Met dit bedrag kunnen we buiten alles wat we keurig begroot hebben juist nog wat extra's doen. Zo gebruikten we dit bedrag in het verleden om de wagenbouwers die deelnemen aan de Sonse optocht te ondersteunen. Sinds kort gebruiken wij het bedrag wat breder, maar nog steeds voor het stimuleren van de carnavalsoptocht".

Hij vervolgt zijn verhaal: "Omdat wij het bijvoorbeeld ook belangrijk vinden dat er loopgroepen, groot en klein, deelnemen aan de optocht in Son en Breugel, komt het bedrag in de vorm van prijzengeld terug bij de deelnemers aan de optocht. Daardoor krijgen niet alleen de nummers één, twee en drie een prijs, maar ook alle andere deelnemers. Dit zijn altijd mooie bedragen, omdat wij als carnavalsclub maar al te goed weten wat het kost om een mooie wagen en/of loopgroep te creëren."

Van Zuuren: "Er gaat ook een bedrag naar de organisatie die het mogelijke maakt voor de jeugd om carnaval te vieren in de jeugdtent op het Oranjeveld. Een mooi initiatief voor onze jeugd in Son en Breugel."

Jeugdcentrum Oase net wat leuker en mooier
Hans Merks laat namens Jeugdcentrum Oase weten dat het bedrag dat zij ieder jaar mogen ontvangen de geplande activiteiten van de Oase net wat leuker maakt. Als voorbeeld noemt hij de toneelclub voor kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool.

Een actieve club met enthousiaste deelnemers. "Door het bedrag is het mogelijk om de toneelvoorstelling waarvoor zij hard oefenen aan het publiek te tonen in het Vestzaktheater. Dat motiveert natuurlijk enorm als je weet dat je als toneelspeler straks in een heus theater met publiek mag optreden. Misschien wel een droom die uitkomt of de eerste trede naar een carrière als toneelspeler. En zo zijn er natuurlijk nog meer activiteiten die het hele jaar door net wat leuker en mooier, maar ook gemakkelijker te organiseren zijn."

SBC in zijn nopjes
Willem van 't Geloof van voetbalclub SBC is zeer in zijn nopjes met de bijdrage van dit jaar. Hij vertelt: "Ook al zijn wij een financieel gezonde club, ook wij, dus onze leden en bezoekers, hebben wensen. Deze kunnen binnen de begroting niet altijd of niet direct worden uitgevoerd. Dan maakt een dergelijk schenking wel het verschil." van 't Geloof heeft dan ook al een bestemming voor het mooie bedrag.

"Wij willen graag een speeltoestel op het terrein van SBC. Dat was er al, maar nog niet zo heel lang geleden is het opgeruimd omdat het niet meer aan de huidige veiligheidsvoorschriften voldeed. Door deze terechte voorschriften gaat het altijd om een duur toestel. Door dit bedrag kunnen we nu gaan kijken of de aanschaf op korte termijn toch gedaan kan worden."

Arrold van den Hurk en Joost van Vonderen, van de goederen- en dienstenveiling luisteren met een glimlach naar deze reacties. Ze vinden het mooi om te horen wat er met het geld gebeurt. "Dit is gewoon een groot compliment voor iedereen die geheel belangeloos één of meerdere kavels aanbiedt tijdens de goederen- en dienstenveiling, maar ook voor alle gulle bieders. Het is natuurlijk leuk om te horen dat zeker in dit geval het meeste geld direct of indirect terecht komt bij de jeugd in Son en Breugel." De mensen achter de goederen- en dienstenveiling wisten natuurlijk al dat het geld dat elk jaar wordt opgehaald weer goed terecht komt. "Maar het is natuurlijk bijzonder leuk om het ook nog eens concreet te horen van de doelen waar wij het voor doen".

Daarom kijken wij nu al uit naar de volgende goederen- en dienstenveiling op zaterdag 13 april 2019, u ook?


vlnr: Arrold van den Hurk, Hans Merks, Jasper  van Zuuren, Willem van 't Geloof en Joost van Vonderen