Een groot gedeelte van het team van Masterminds
Een groot gedeelte van het team van Masterminds Foto: Wil Feijen

Masterminds wint Ons Dorp Kwist 2018

Zaterdag 27 oktober werd de uitslag van Ons Dorp Kwist 2018 bekend gemaakt, tijdens een feestavond in de Zaal van Café Restaurant De Zwaan in Son en Breugel.

Door: Adrie Neervoort

Dit jaar was de bekendmaking van de winnaar van Ons Dorp Kwist in de zaal van De Zwaan, Voor veel bezoekers een vertrouwde locatie, maar voor de bekendmaking van Ons Dorp Kwist een nieuwe. Ook nieuw was de afwezigheid van het team van Ouwe Mik. Zij hadden besloten om niet meer mee te doen, nadat zij vorig jaar voor de derde keer op rij de winnaar werden.

De avond werd vakkundig gepresenteerd door Remco Heeren en Jolanda Mateussen. DJ Giel zorgde voor de gezellige muziek in de pauzes en de teams wachtte in "gezellige" spanning op hun notering.

Waren er vorig jaar nog 70 deelnemende teams, dit jaar waren het er wat minder, namelijk 62 teams. Maar deze teams hadden dan weer wel gemiddeld meer teamleden dan vorig jaar.

Het was duidelijk: veel teams hadden zich in aantal versterkt, met de gedachte dat dit een beter resultaat zou moeten opleveren.

De presentatoren presenteerde alle teams en hun uiteindelijke positie bij de uitslag op een groot scherm. Begeleid door teleurstelling vanuit de zaal maar nog vaker veel gejuich. Want niet laatste worden was schijnbaar ook voor sommige teams een overwinning.

Uiteindelijk bleven er drie teams over, namelijk Zagerstraat&Co, Heurdemenie en Masterminds. De verrassende winnaar werd uiteindelijk Masterminds, met 1.323 punten. Op de tweede plaats eindigde Heurdemenie 1.309 punten en op een knappe derde plaats Zagerstraat&Co met 1.302 punten.

De organisatoren van Ons Dorp Kwist, Freddie Louwers, Bart Hölscher, Willemijn Kuiken, Silvia van Lier, Albert Merks, Hans Merks en Marleen Spooren Remco Heeren en Jolanda Mateussen kijken samen met alle deelnemers nu alweer uit naar de zevende editie.


Het team Heurdemenie eindigde met 1309 punten op de tweede plaats.

Zagerstraat &Co kwam met 1302 punten totaal 21 tekort voor de eerste plaats en slechts 7 punten voor plaats twee en werd dus derde.

Een groot gedeelte van het team van Heurdemenie
Een groot gedeelte van het team van Zagerstraat&Co