Afbeelding
Foto: Floor Hendriks

Grenzeloos Genieten:
feestelijke opening expositie

Ruim vijftig inwoners uit Son en Breugel met verschillende nationaliteiten, in beeld gebracht door Sonse fotografen. De verhalen over hun gerechten beschreven door Sonse schrijvers. Samen vormen zij de expositie 'Grenzeloos Genieten', die op 14 november feestelijk wordt geopend in de Bibliotheek in 't Vestzak. Met foto's, verhalen, muziek en lekkere hapjes.

Foto's en verhalen
Op 23 september vond het International Food Festival 'Grenzeloos Genieten' plaats in Breugel. Dorpsgenoten uit diverse windstreken presenteerden hun favoriete gerecht uit het vaderland. Reden voor Bibliotheek Dommeldal, Vluchtelingenwerk Son en Breugel en LEVgroep Son en Breugel om de handen ineen te slaan. Samen met een aantal fotografen en schrijvers uit het dorp brachten zij de deelnemers, hun verhalen en de gerechten in beeld.

Het resultaat is vanaf 14 november tot en met 9 december te zien in 't Vestzak. De expositie is onderdeel van het programma dat Bibliotheek Dommeldal organiseert in het kader van de landelijke campagne Nederland Leest. Dit jaar is 'voeding' het thema van deze campagne.

Feestelijke opening
Op 14 november wordt de expositie tussen 15.00 en 17.00 uur feestelijk geopend. Er is gelegenheid om de foto's te bekijken, verhalen te lezen en de geportretteerden te ontmoeten. De Harmonie PHEV verzorgt een preview van de grenzeloze muziekvoorstelling 'Reis om de wereld in 80 dagen'. Daarnaast kunt u kaas proeven, die gemaakt is door leerlingen van Basisschool De Ruimte en Basisschool De Regenboog.


All to the Bar 2018

Op zaterdag 10 november organiseert Vocal Group 8 to the Bar weer een gezellige zangworkshop, net als in 2016. Ook deze keer weer zitten we in de Boerderij in Son en Breugel.

Met zo'n 30 enthousiaste zangers en zangeressen, verdeeld over twee gelegenheidskoren, gaan we aan de slag met voor elk koor twee songs en een gemeenschappelijk nummer.

Rond 17.00 uur is dan de gezamenlijke afsluiting: beide koren zingen de ingestudeerde songs en daarna zingen alle deelnemers de gemeenschappelijke song. Het zal zeker een spetterend besluit worden van een fijne korendag.

Deelname aan de workshopdag is niet meer mogelijk, maar belangstellenden zijn van harte welkom om bij de finale aanwezig te zijn. De toegang is gratis.

Kom om 17.00 uur dan naar de Boerderij, Leeuwstraat 2 in Son en Breugel en geniet mee van een muzikale afsluiting van All to the Bar 2018.

Tot ziens op zaterdag 10 november! Wij zullen u graag verwelkomen.
Vocal Group 8 to the Bar


Landschaps-fantasieën in
De Boerderij

Sinds enkele weken is in de zalen van De Boerderij in Breugel een presentatie (géén expositie) te zien in galerie of museum- met ¨Landschaps-fantasieën¨ van Ferd Op de Coul (86). De maker van deze acryl-schilderijen is gepensioneerd journalist, kunst/muziekredacteur van o.a. de vm Brabant, journalist voor het ED, Brabants Dagblad, Nieuwsblad van het Zuiden, BN/de Stem, voormalig medewerker maandblad ¨Luister¨ en van de Concertzender.

De schilderijen zijn te bezichtigen gedurende de openingstijden van de Boerderij. Voorlopig tot eind november. Verdere informatie: 0499-324175 of: ferdopdecoul32@gmail.com.