Leerlingen van De Sonnewijzer mochten het weerbericht verzorgen voor Omroep Brabant
Leerlingen van De Sonnewijzer mochten het weerbericht verzorgen voor Omroep Brabant Foto: Wil Feijen

Het is een traditie, die niet meer weg te denken is: Roefeldag! Dinsdag 30 oktober was het weer zover, op een koude, gure herfstdag heetten Michelle Driessen van de LEVGroep en wethouder John Frenken een menigte kinderen uit groep 8 van de bassischolen in Son en Breugel welkom.

Ze hadden zich verzameld bij de kiosk op het Kerkplein, na een kort welkomstwoord gingen de kinderen in groepjes op weg naar de deelnemende bedrijven, onder begeleiding van een leraar of ouder. Er hadden zich veel bedrijven aangemeld, met een grote diversiteit aan activiteiten. Van kunststofproducenten tot accountantskantoren, van ambachtelijke schoenmakers tot de regionale omroep, allemaal lieten ze graag de kinderen een kijkje in hun keuken nemen. Met soms een leuke surprise erbij!

Gefascineerd keken de kinderen toe, bij het ene bedrijf enthousiaster dan het andere. Maar voor alle kinderen was het een onvergetelijke dag, vooral voor de kinderen die het weerbericht mochten doen dat dezelfde avond op tv te zien was.

Een geslaagde dag, die vraagt om een vervolg! Een vervolg dat er ongetwijfeld zal komen.