woensdag 31 oktober

Landschaps-fantasieën in De Boerderij

Sinds enkele weken is in de zalen van De Boerderij in Breugel een presentatie (géén expositie) te zien in galerie of museum- met ¨Landschaps-fantasieën¨ van Ferd Op de Coul (86). De maker van deze acryl-schilderijen is gepensioneerd journalist, kunst/muziekredacteur van o.a. de vm Brabant, journalist voor het ED, Brabants Dagblad, Nieuwsblad van het Zuiden, BN/de Stem, voormalig medewerker maandblad ¨Luister¨ en van de Concertzender.
De schilderijen zijn te bezichtigen gedurende de openingstijden van de Boerderij. Voorlopig tot eind november. Verdere informatie: 0499-324175 of: ferdopdecoul32@gmail.com.

vrijdag 2 november

Middag voor alleengaanden.

Op vrijdag 2 november as. vindt een eerste bijeenkomst plaats voor alleengaanden. De bedoeling is om mensen samen te brengen rond punten van herkenning in het omgaan en het delen van ervaringen met het [hoe dan ook] alleen zijn, het er alleen voor staan. Aan deze middag werken mee: Yvonne Mulder, bij velen bekend door de vele gedichten en lezingen; Gerdie van Zon, gediplomeerd verlies-en rouwbegeleider; Joyce Coumans, diëtist van Foodles over genieten van eten en muziekgroep IRISH CREAM uit Son en Breugel. Verder word de middag opgeluisterd met gedichten en gedachten, voor velen een herkenning, door een van de organisatoren. Vrijdag 2 november 14.00 uur in Thermae Son, Planetenlaan. Vanaf 13.30 uur is de zaal open en staat de koffie/thee met wat lekkers voor u klaar. Entree: € 3,-- per persoon. In verband met de catering vragen we u om zich op te geven per mail: alleen2nov18@kpnmail.nl of telefonisch via: 0499-476635 / 0499-463602.

zaterdag 3 november

Doe mee met de natuurwerkdag bij het Oud Meer

Op zaterdag 3 november wordt bij natuurgebied Oud Meer in Son van 09.30-15.00 uur de Natuurwerkdag georganiseerd. Dit jaar gaan we aan de slag met hout. W
Hulp aan de heide Om 09.30 uur en 13.30 uur starten we met werken op de heide rond het ven Oud Meer.
Je eigen kunstwerk van hout Altijd al willen weten hoe het is om zelf hout te zagen? Speciaal tijdens de Natuurwerkdag geeft Staatsbosbeheer van 11.00-12.00 uur en van 14.00-15.00 uur een hout workshop waar kinderen van verschillende leeftijden zelf schijven of blokjes hout kunnen zagen.
Lunch bij nieuwe blokhut Scouting Dutmella Voor deelnemers die de gehele dag komen helpen, staat om 13.00 uur een heerlijke lunch klaar bij het nieuwe Scoutinggebouw van Dutmella.
Meedoen en aanmelden Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar zijn -onder begeleiding- welkom om aan de slag te gaan. Kun je niet de hele dag? Je kunt ook alleen de ochtend of alleen de middag mee doen. Aanmelden via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/oudmeer-sonse-bossen Deelname is gratis. Parkeren is mogelijk aan de parkeerplaats aan het Dutmellapad, aan de Bestseweg tussen Son en Best.

Pop-up Galerie in La Sonnerie

In het weekend van 3 en 4 november organiseert Ars Longa opnieuw een Pop-up Galerie in La Sonnerie.
Op zaterdagmorgen zetten de leden van Ars Longa in de Traversezaal van La Sonnerie in een uur tijd een set gekoppelde panelen op, daarna komen ruim 25 leden hun mooiste, nieuwste, dierbaarste kunstwerk een plekje geven op de panelen of op de sokkels die er ook staan. Zo zal na twee uurtjes werken een expositie geopend worden, die een weekend duurt. Tijdens het kunstcafé om 16.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend, en ook op zondag kan iedereen komen kijken naar de variëteit aan kunstwerken die door Sonse kunstenaars vervaardigd zijn.

zondag 4 november

Optreden Tieners van Toen

Een reis door de tijd Op zondag 4 november treedt het dameskoor Tieners van Toen op in "Blixems" Ouverture 2, 5629 VP Eindhoven. U bent welkom vanaf 13.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Aanvang 13.00 uur. Entree €5,- kinderen tot 12 jaar gratis. Voor meer informatie kijkt u op www.tienersvantoen.nl

maandag 5 november

Opening TAALpunt in Son en Breugel

Op maandagavond 5 november is, in het Vestzak, de opening van het Taalpunt in Son en Breugel. Het Taalpunt wordt een toegankelijke plek, in de Bibliotheek, waar iedereen uit Son en Breugel welkom is, die hulp nodig heeft bij de basisvaardigheden lezen, schrijven en begrijpen van onze taal. Het Taalpunt is een samenwerking van vrijwilligers en professionals, samen met de Gemeente Son en Breugel, de LEV-groep, het Ster College, Stichting Lezen en Schrijven en Bibliotheek Dommeldal.
U bent van harte welkom op maandagavond 5 november, van 17.30 tot 20.30 uur, na aanmelding, via de agenda op www.bibliotheekdommeldal.nl. Daar vindt u ook meer informatie over het programma van de openingsavond.

zondag 11 november

IVN Doorstapwandeling rond 't Boshuys

IVN Son en Breugel organiseert op zondag 11 November een doorstapwandeling rond 't Boshuys aan de Sonseweg in Best. We beginnen deze wandeling om klokslag 13.30 uur op het parkeerterrein van 't Boshuys.
Een stevige wandeling van zo'n 2 tot 2,5 uur, die gaat door het bos, over zandpaden en soms ook zandvlakten richting het Langven. Zorg voor stevige en waterdichte schoenen! We zullen delen zien van het bijna 100 jaar geleden aangelegde bos van grove dennen, van stukjes heidevelden, stuifzand en van vennetjes. Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee.
Zondag 11 November, 13:30 uur. Startpunt: Parkeerterrein 't Boshuys Sonseweg 39 5681 BH Best Meer info: wandelen@ivn-senb.nl

Sons Kamerkoor - 100 jaar na WO I

Op zondag 11 november zingt het Sons Kamerkoor liederen van oorlog en vrede. In de Sint-Genovevakerk in Breugel Aanvang 15.00 uur. Het duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis. Wel stelt het koor een bijdrage na afloop bijzonder op prijs. Bezoekers ontvangen een programmaboekje en een korte toelichting per lied. Mocht u dit concert niet bij kunnen wonen, het koor treedt op 18 november ook op in Tilburg (UrsulinenKapel, Elsenhof 139). Aanvang 15.00 uur. De toegangsprijs daar is € 5.
Voorproefje Op www.sonskamerkoor.nl leest u meer over het Sons Kamerkoor en over dit concert. Dat het koor van afwisseling houdt, kunt u er ook beluisteren.

maandag 12 november

Workshop koken met kids

Op 12 november kun je samen met je kinderen meedoen aan een kookworkshop. Deze workshop organiseert Bibliotheek Dommeldal samen met Voedingsadviesbureau Groene A.P.P.E.L.S. Op het menu staan een zelfgemaakt voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje met verse ingrediënten. De ingrediënten kun je zo uit de moestuin halen. Bij de Sonse buurttuin 't Zand bijvoorbeeld. Vrijwilligers vertellen je er deze middag alles over. De workshop vindt plaats bij het HOiHuis, van 16.15 tot 18.15 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website www.bibliotheekdommeldal.nl.
De workshop 'koken met kids' is onderdeel van het programma dat Bibliotheek Dommeldal organiseert in het kader van de landelijke campagne Nederland Leest. Dit jaar is 'voeding' het thema van deze campagne.