wethouder Stan van der Heijden kocht de eerste pakken speculaas van Theo en Matthijs
wethouder Stan van der Heijden kocht de eerste pakken speculaas van Theo en Matthijs Foto:

Dolf Jansen Oudejaars 2018

Dolf Jansen komt met zijn Oudejaars 2018, genaamd Beeldenstorm, naar Theater De Blauwe Kei in Veghel. De voorstelling is te zien op zaterdag 10 november om 20.15 uur in de Grote Zaal van De Blauwe Kei.

Beeldenstorm gaat over de discussies over standbeelden van Oud-Hollandsche helden die wat minder heldhaftig waren dan we zouden willen. Maar eigenlijk gaat het met name over de beeldenstorm die we elke dag moeten verwerken. Via alle media krijgen we alle soorten nieuws binnen. Via het scherm van je mobiel, de tablet en je computer. Elke dag moeten we alles verwerken en dan niet te vergeten de tweets van bevriend staatshoofd Donald Trump, die beweert een wereldleider, een topatleet en een goedgebouwde man te zijn. Kortom een voorstelling met heel veel humor, poëzie en publieksparticipatie.

Kaarten voor Dolf Jansen kosten € 21 (inclusief een drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


Doneer uw cadeaukaart aan de voedselbank
Oproep aan deelnemers van de postcodeloterij

De Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever organiseren in 2018 voor de vijfde maal de landelijke campagne 'DOE MAAR LEKKER DUURZAAM'. Begin november hebben alle deelnemers van de Postcode Loterij een cadeaukaart t.w.v. €12,50 ontvangen om een heerlijke maaltijd samen te stellen voor vier personen. Als u in de supermarkt kiest voor duurzaam, dan helpt u ergens in de wereld - en vaak dichterbij dan u denkt - mens, dier en het milieu.

De keuze bij Albert Heijn bestaat uit een assortiment van ruim 1.500 producten met een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk of met Unilevers duurzame landbouwprogramma welke gericht zijn op dierenwelzijn, eerlijke handel of milieu.

Producten die u kunt kopen met uw cadeaukaart hebben één van de deelnemende keurmerken of programma's én zijn van één van de deelnemende merken.
De voedselbank Best e.o. verstrekt wekelijks aan ongeveer 75 gezinnen uit Best, Oirschot en Son/Breugel een voedselpakket. Het is natuurlijk voor de cliënten van de voedselbank heel leuk om ook eens iets anders in hun pakket aan te treffen.

Vandaar het verzoek aan ieder die een of meerdere cadeaukaarten van de postcodeloterij hebben ontvangen deze te doneren aan de voedselbank. De medewerkers van de voedselbank zorgen dan voor een eerlijke verdeling onder de cliënten. Wilt u aan deze actie meedoen geef dan de door u geactiveerde cadeaukaart(en) af op het adres Wintereik 7 in Best. Opsturen naar dit adres kan natuurlijk ook. Adresseer uw enveloppe aan st Voedselbank Best, p/a Wintereik 7, 5682 HN Best.


Jaarlijkse Harapan speculaasactie gestart

De inmiddels traditionele speculaasactie van de stichting Harapan voor kindertehuizen in Indonesië is officieel gestart. Wethouder Stan van der Heijden kocht donderdagmorgen 1 november van enkele medewerkers van het werkatelier EEHT (bij de molen) de eerste pakken speculaas. In dit Cello-zorg atelier, een dagbestedingsplek met een gouden randje voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zijn alle pakken voorzien van een sticker en ingepakt in een kleurrijk cadeauzakje.

Harapan is bij met deze samenwerking. De wethouder vertelde het fijn te vinden dat de stichting Harapan ook in Best goed werk doet door werk te bieden voor de enthousiaste mensen van EEHT. Lokale binding met Best en lokaal geworteld aan de andere kant van de wereld, in Indonesië. Maria Bekkers, de teammanager van EEHT zou het toejuichen als meer bedrijven en organisaties uit Best en de regio de weg naar het atelier weten te vinden.

Kindertehuis Maria Stella Maris
De volledige opbrengst van de actie is bestemd voor de zorg van de kinderen met een beperking in het kindertehuis in Nangahure op Flores. Het tehuis is opgezet door ontwikkelingswerkster Mama België die al vanaf 1973 actief is op Flores, een van de armste eilanden van Indonesië. Zij begeleidt daar vijf kindertehuizen en een internaat voor studerende meisjes. Harapan zet zich in samenwerking met de stichting Nativitas uit Horst hiervoor in. Dankzij de medewerking van de Plus supermarkten Ton Henst en Erwin Kenter kan de speculaas worden verkocht voor slechts € 2,-- per pak. Van 16 t/m 24 november is er een speciale actie in deze supermarkten.

U kunt ook bestellen door een mailtje te sturen naar stharapan@hotmail.com of door te bellen met Jos van der Heijden 06 – 186 189 03