Afbeelding
Foto:

Café Brein: 'Sporten, ook met hersenletsel'

Maandag 12 november organiseert Café Brein een ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Thema van deze avond is 'Sporten, ook met hersenletsel'.

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Zeker wanneer je getroffen bent door hersenletsel. Het zorgt voor verbetering van de hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan het de kans op een terugval verkleinen.

Toch kan bewegen lastig zijn omdat je vaak geconfronteerd wordt met lichamelijke beperkingen, vermoeidheid, omgaan met prikkels, onzekerheid en angst. Deze avond zal gaan over sporten en bewegen met hersenletsel. Waarom is sporten en bewegen belangrijk? Waar kun je terecht voor een passende bewegingsactiviteit? Wat zijn de mogelijkheden wanneer je last hebt van geheugenproblemen en prikkels?

Gastspreker deze avond is Lise van Bokhoven, werkzaam als fysiotherapeut bij Lifestyle Center Laarbeek. Hier wordt een sportprogramma op maat voor mensen met hersenletsel aangeboden. In een rustige omgeving, zonder storende prikkels met persoonlijke aandacht en begeleiding.

Café Brein
Café Brein is de tweemaandelijkse ontmoetingsavond voor mensen met NAH, mantelzorgers en andere betrokkenen. Op deze avonden gaan informatie en gezelligheid samen. Hebt u hersenletsel of bent u partner, familielid of gewoon belangstellende, dan bent u van harte welkom in Café Brein Helmond.

Locatie
Café Brein vindt van 19.30 uur tot 21.30 uur plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17 in Helmond. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Lunchroom de Keyser T 0492 590609.


De Blauwe Kei zoekt nieuwe dansgroepen voor FestiDans

Voor het zesde jaar op rij organiseert Theater De Blauwe Kei FestiDans, een succesvol danstraject waar ieder jaar ruim 130 dansers uit de regio aan deelnemen. Voor de nieuwe editie, die plaatsvindt in de periode van januari tot en met maart, is het theater op zoek naar enthousiaste dansgroepen.

FestiDans is een leerzame, maar vooral leuke activiteit die bestaat uit een dagvullende masterclass met diverse workshops voor de leerlingen én docenten, een bezoek aan een professionele dansvoorstelling (Junior Company van het Nationale Ballet), een coachingsworkshop per dansgroep en een spectaculaire show waarin alle deelnemers van FestiDans het podium betreden. De show, die plaatsvindt in de Grote Zaal van De Blauwe Kei op CHV Noordkade, wordt in een 'So You Think' jasje gegoten: er is een vakkundige jury, er zijn gastoptredens (vorig jaar o.a. Denden en 2Fusion) en er is een presentator (Juvat Westendorp, bekend van SYTYCD, GTST en films als Tuintje in mijn hart).

Dansgroepen die willen deelnemen aan FestiDans mogen uit maximaal vijftien dansers bestaan (10 t/m 20 jaar) en dienen begeleid te worden door een dansdocent van een dansschool. Een docent mag slechts één groep begeleiden. Per dansschool mogen er maximaal twee dansgroepen deelnemen. Dansscholen gevestigd in Meierijstad krijgen voorrang op dansscholen buiten deze gemeente. Deelname aan FestiDans kost € 15 per danser.

Dansscholen of –groepen die willen deelnemen of meer informatie willen kunnen contact opnemen met Peggy van Hout of Jitka van der Bolt via telefoonnummer 0413 - 34 25 55.