Rob Meeusen
Rob Meeusen Foto: Foto:

Benefietconcert in de St. Genovevakerk voor MadeLief

Op 24 november aanstaande om 20.00u wordt in de St. Genovevakerk in Breugel een benefietconcert gegeven ten bate van Bijna Thuis Huis MadeLief.

Rob Meeusen, oud-inwoner van Son, speelt samen met het Brabants Barok Consort een mooi en interessant programma. Het hele concert staat in het teken van één van de instrumenten die op deze avond bespeeld zal worden, namelijk een viool uit 1720.
Daarnaast klinken authentieke instrumenten zoals klavecimbel, altviool, cello en contrabas. Alle gespeelde werken van o.a. de componisten: Vivaldi, Händel, Telemann en Bach zijn in het bouwjaar van deze viool gecomponeerd. Dit geldt ook voor de "Winter" uit de 4 jaargetijden van Vivaldi die tevens te beluisteren is.

Ieder muziekstuk zal vooraf gegaan worden door een bijzonder verhaal over het te spelen werk, de componist of de oude viool. Kom luisteren en laat je meenemen in een reis ver terug in de tijd. Een tijd die door de opzet van het programma ineens heel zichtbaar, voelbaar en hoorbaar wordt.
Toegangskaarten zijn te reserveren door een mailtje te sturen naar: bthsonenbreugel@gmail.com. Bel naar 0499-465211, of kom op 24 november naar de St. Genovevakerk in Breugel.
Entree: 10 euro ten bate van Bijna Thuis Huis MadeLief.


Jong muziektalent gezocht
voor Archipel Muziekconcours 2019

Ben jij tussen de 8 en 18 jaar en speel of zing je (licht) klassieke muziek? Meld je dan aan voor het Archipel Muziekconcours!

In de voorgaande vijf jaar hebben jongeren met veel plezier en enthousiasme hun grootse muziektalent ten gehore kunnen brengen aan een groter publiek. Ook dit jaar krijgen jongeren de gelegenheid voor echt publiek op te kunnen treden, waarbij de finale in Muziekgebouw Eindhoven plaatsvindt! Meedoen kan als solist, maar ook als duo, kwartet of ensemble. Archipel organiseert dit Muziekconcours met als doel zowel jong als oud samen te laten genieten van muziek.

Doe je mee?
Er kunnen maximaal 32 deelnemers meedoen, dus wie het eerst komt, het eerst maalt! Inschrijven kan tot 21 december 2018 via www.archipelzorggroep.nl/muziekconcours. Lees daar alle informatie over de deelname! Prijzengeld € 2.000,-.
Deelnemers spelen eerst een voorronde. Degenen die doorgaan, spelen in de halve finale. Winnaars van de halve finale staan op 17 maart 2019 in de finale in het Muziekgebouw Eindhoven!

Meer informatie en inschrijving: www.archipelzorggroep.nl/muziekconcours


'Gewoon DOEN' op zoek naar nog meer ideeën

Op woensdag 10 oktober 2018 van 19:00 tot 21:00 uur heeft de eerste avond van 'Gewoon DOEN' plaatsgevonden in de huiskamer van 't Vestzak.

Inmiddels komt er nu elke woensdagavond een leuk groepje bij elkaar voor een Gewoon praatje, een kopje koffie of drankje, wat lekkers erbij en het gezamenlijk hebben over allerlei leuke dingen die ze samen kunnen (gaan) DOEN.

Ria van Raalten-Hölscher: "Sinds de start van deze nieuwe activiteit op 10 oktober heb ik kennis mogen maken met een leuk groepje mensen met prachtige ideeën, zoals het starten van een ontbijtcafé of gezamenlijk een warme maaltijd te gaan nuttigen, zodat je niet meer alleen hoeft te eten en zal één van de andere enthousiaste deelnemers een mini-cursus Tai-Chi geven."

Naast deze ideeën van fysieke activiteiten is er ook ruimte om zogenaamde 'levensvragen' te bespreken met thema's als 'Durf jij jouw passie te volgen?, Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd?, Met de kennis van nu, wat zou je anders hebben gedaan.'

Ria: "Saai zal het zeker niet gaan worden. Er ontstaan elke keer weer mooie gesprekken in onze gezellige huiskamer, waar de koffie en thee klaar staat. Dus als je zelf eens iets GEWOON wilt DOEN...kom dan op woensdag naar het Vestzak van 19:00 tot 21:00 uur.
We vragen € 2,50 per keer (1e keer is overigens nog steeds gratis) voor koffie en thee met iets lekkers!

Kom je onze gezellige groep versterken met nog meer verrassende vragen? GEWOON DOEN!

Voor meer informatie
Neem gerust contact op met Ria van Raalten-Hölscher via 06-25329668 of ria.van.raalten@gmail.com


Afbeelding
Archipel Muziekconcours