LaReinaEsther
LaReinaEsther Foto: Gerben van der Velden

Bijzonder mooi

Een bijzondere expositie van twee bevlogen textielkunstenaars, Marlena Blaauw (Eindhoven) en Nelleke Merkx (Son en Breugel), in de prachtige ambiance van 't Oude Raadhuis.

Marlena, modeontwerper en styliste
Marlena combineert stoffen en technieken om te komen tot unieke modeontwerpen. Haar prachtige creaties kunt u tijdens de expositie bewonderen. Als imago styliste geeft Marlena graag advies over mode en kleding.

Nelleke, hoedenontwerper en textielkunstenaar
Nelleke werkt al geruime tijd als modiste en gebruikt meerdere textiele technieken. Tijdens de expositie zijn haar nieuwste ontwerpen te zien. Ook zij adviseert u graag voor de finishing touch!

Marlena en Nelleke hebben elkaar ontmoet tijdens een fashion-project
Waar zij hun creaties toonden aan een groot publiek. De artistieke klik was er en er ontstond een hechte samenwerking
Twee disciplines die elkaar versterken door gebruik te maken van elkaars specialisme en vakmanschap

"BIJZONDER MOOI "is een expositie die door samenwerken en de kunst van combineren is ontstaan en die u niet mag missen !

U bent van harte welkom tot en met 16 december
"t Oude Raadhuis" Heuvelplein 8 Beek en Donk
Elke zaterdag en zondag van 14.00u. -17.00u.


Kienavond in Lieshout

Seniorenvereniging/KBO Lieshout organiseert in het Dorpshuis op vrijdag 30 november een kienavond met mooie prijzen.

Het prijzen pakket bestaat uit levensmiddelentassen, vlees en koffiepakketten, enveloppen met geld.
De prijzen voor de loterij zijn vele vleesprijzen.

Ook maakt u kans op de Jackpot. Zo kort voor Sinterklaas, zult u ook extra verrast worden.
We beginnen te kienen om 20.00u en de zaal is open vanaf 19.00u.
Iedereen is welkom in het Dorpshuis, Grotenhof 2 Lieshout.


Toverachtige musical te zien in De Blauwe Kei

Zaterdag 1 december is de voorstelling De Brief Voor De Koning De Musical te zien in Theater De Blauwe Kei in Veghel. Deze voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar is een ode aan het boek van Tonke Dragt. De voorstelling begint om 19.30 uur in de Grote Zaal van het theater.

De voorstelling is geschreven naar het beroemde boek van Tonke Dragt, winnaar van de Griffel der Griffels. Het boek is al verfilmd en vertaald, maar het belangrijkste is dat het nog altijd wordt gelezen. Scriptschrijver Dick van den Heuvel wil er met deze theatervoorstelling voor zorgen dat het publiek weer zin krijgt om een boek te lezen.

De voorstelling gaat over Yoeri die van zijn moeder een boek moet lezen. Hij heeft helemaal geen zin, totdat hij het boek De Brief Voor De Koning opent. Er springen plotseling ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars uit de bladzijden. Yoeri beleeft het verhaal van de jonge Tiuri. Tiuri moet een nacht doorbrengen in een kerker om tot ridder te worden geslagen, maar dan komt er een vreemdeling met een geheimzinnige opdracht. Hij moet de brief, waar wereldvrede van afhangt, naar de Koning van Unauwen brengen. Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid?

Kaarten voor de voorstelling De Brief Voor De Koning De Musical kosten € 21 (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413 - 342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.