Chong Do Kwan beste club van Nederland
Chong Do Kwan beste club van Nederland Foto: Chong Do Kwan

Chong Do Kwan beste club van Nederland

Onlangs zijn de Nederlandse Kampioenschappen ITF Taekwon-Do gehouden in Middelburg. Met een gemotiveerde groep van 2 coaches, 2 scheidsrechters, 7 deelnemers en vele supporters vertrokken ze vroeg in de ochtend.

Uit heel Nederland verzamelden sporters zich om te strijden in verschillende onderdelen voor de titel en het bijbehorende edelmetaal. De gebruikelijke onderdelen zijn stijlfiguren, springtechnieken, breektechnieken en sparring. Bij de stijlfiguren, tul genaamd, gaat het om een vast patroon die gedemonstreerd moet worden waarop de jury let op precisie, uitvoering, ritme, balans, kracht. Ashley behaalde een 3e plaats in haar categorie, Morris een 2e en Julian Merks werd Nederlands Kampioen in zijn klasse.
Na dit onderdeel kwam sparren aan bod. Hier gaat het om zoveel mogelijk punten te scoren in een bepaalde tijd waarbij de technieken teruggetrokken moeten worden en het dus niet gaat om knock-out, maar om snelheid, beheersing en strategie.
Hier scoorden bijna alle leden hoog mee.

Douwe werd 3e in de klasse tot 1.60cm, Jules werd 2e na een spannende finale, ook Julian werd 2e in de +170 cm A klasse. Owen Keij en Emy van Gerven zijn Nederlands kampioen sparren geworden.
Als laatste onderdeel waren de spectaculaire en vooral hoge springtechnieken.
Chong Do Kwan staat hier bekend om dat ze goed kunnen springen en vaak scoren in dit onderdeel.
Ashley sprong zich naar de finale en wist de 2e plaats te halen. Morris werd 3e bij de jeugd A klasse en Julian Merks werd weer Nederlands Kampioen springen.
Ook werden de overall winnaars bekend gemaakt, de beste jongen of meisje bij de jeugd, junioren en senioren.
Bij de jeugd jongens ging de overall winnaar schaal naar Julian Merks!

Aan het einde van de dag werden alle uitslagen bekeken en daaruit bleek dat Chong Do Kwan als beste school bij de jeugd presteerde en de beste club van Nederland is geworden.
Wil je deze toppers in actie zien of ben je geïnteresseerd geworden naar Taekwon-Do? Kom dan naar de Bongerd op maandag of donderdag vanaf 18:00.
Voor meer info bel Sabum Carlo van de Braak 06-41493483 of kijk op www.carlo-do.com