Afbeelding
Foto: Ingrid Dijk

Een droom wordt werkelijkheid
Zonhove gaat nieuwe woonwijk bouwen

Zonhove is een bijzondere locatie midden in het centrum van ons dorp. Met unieke bewoners die hier thuis zijn en gerespecteerd en geaccepteerd worden in onze gemeente. Echter de woningen zijn niet meer van deze tijd. Veel te klein en zo'n beetje alles is versleten. De deuren zijn te smal, het sanitair gedateerd, de keukentjes zijn te klein en de woningen zijn slecht geïsoleerd. Renovatie biedt geen soelaas. De Raad van Bestuur heeft daarom groen licht gegeven voor de herontwikkeling van Zonhove. De bedoeling is dat alles plat gaat en er een unieke nieuwe wijk ontstaat.

Door: Arjen Strik
Foto: Ingrid van Dijk, SWZ - Media en Zo

Maandag 10 december jl. was de aftrap van de nieuwbouwplannen, door het overhandigen van het boek 'Zonhove, een buitengewoon verhaal', aan wethouder John Frenken. "In dit boek staan onze ambities voor de nieuwbouw beschreven," vertelt Jody Cath, Raad van bestuur SWZ. "Het zijn twee boeken in één, het ene verhaal volgt een droom van een bewoner en op uitklapbare flaps staat onze ambitie beschreven. We willen namelijk een unieke wijk realiseren waar iedereen wel zou willen wonen. Voor cliënten, medewerkers en andere betrokkenen komen er nieuwe gebouwen en prachtige, moderne woningen, voorzien van alle gemakken. Ook wordt het unieke natuurlijk karakter van het terrein optimaal benut, met bos-, park- en beekpassages. Het boek vertelt hoe deze droom langzaam werkelijkheid wordt. Alle woningen en voorzieningen worden beter verspreid over het prachtige terrein van Zonhove. Het wordt geen zorginstelling maar een woonwijk, waar onze cliënten zich thuis voelen."

"Dat betekent niet dat er morgen al gesloopt gaat worden en de bouw van start gaat," licht Jody Cath toe. "Daarvoor moeten nog vele stappen gezet worden en plannen nader worden uitgewerkt met cliënten, medewerkers, verwanten, betrokkenen, belanghebbenden en de gemeente." De verwachting is dat pas in 2020 de sloopkogel te horen zal zijn en in 2026 de nieuwe wijk gereed is. Bij de bouw en daarna zijn duurzaamheid en toekomstbestendigheid belangrijke thema's."

Het hele bouwproces is een flinke logistieke puzzel. Als je wil weten wat er gaat gebeuren en wanneer, neem dan een kijkje op de website: www.nieuwbouwzonhove.nl Daar is tevens het ambitieboek te downloaden dat het buitengewone verhaal beschrijft.


Extra koopzondagen op 16 en 23 december

Schaatsen met de oude toren als decor, leuke kerstversiering en sfeervolle verlichting. Daar hoort natuurlijk ook lekker winkelen bij.

Kerst valt dit jaar op dinsdag en woensdag voorafgaand hieraan zijn er weer twee extra koopzondagen in het centrum van Son en Breugel op 16 en 23 december van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de koopzondagen is er van alles te doen in het centrum. Je kunt er heerlijk genieten van het IJsfeest en uitgaan.
Kom lekker winkelen tijdens de koopzondagen in Son en Breugel en stap aan het einde van het fanatieke shoppen één van de restaurants en cafés binnen. Het is gewoon super gezellig winkelen bij onze lokale winkeliers op zondag 16 en 23 december.


Afbeelding