woensdag 12 december

Lezing Heemkundekring door Henk Roosenboom

De ongeletterde boer In de bestaande literatuur over het onderwijs op het platteland van oostelijk Noord-Brabant in de 17de en 18de eeuw komen de schoolmeesters van die tijd er in het algemeen niet zo best van af. Zij zouden volgens velen onbekwaam zijn en slecht onderwijs geven, regelmatig dronken voor de klas staan en bovendien, omdat zij protestant waren, door de dorpsgemeenschap worden gemeden.Henk Roosenboom op uitnodiging van de Heemkundekring Son en Breugel deze vraag te beantwoorden door allereerst na te gaan of het gangbare beeld over de schoolmeester wel klopt met de historische werkelijkheid
Gratis voor leden van de Heemkundekring, niet-leden betalen 2 euro.
Woensdag 12 december om 20.00 uur in de zaal van 'De Zwaan', Markt 9 te Son en Breugel.

vrijdag 14 december

Onthulling kunst op de rotonde

Feestelijke onthulling van het gekozen kunstobject op de rotonde aan de Boslaan/ ingang 't Zand. De kunstenaars Anne Huddleston Slater en Annelies Schoth zijn de ontwerpers van de mooie schemerlamp die de rotonde gaat opsieren en FERRO is de producent van dit nieuwe sieraad voor ons dorp Iedereen is welkom om aanwezig te zijn bij dit bijzondere feit. Burgemeester Hans Gaillard zal samen met de ontwerpers deze gelegenheid openen

Start Ijsfeest Son en Breugel
Op vrijdag 14 december start om 15.00 uur het IJsfeest met vrijschaatsen. Nieuw dit jaar is dat er een curlingbaan is die per uur kan worden gehuurd. Het ijsfeest duurt tot en met zondag 6 januari, Voor meer informatie en het volledige programma kijk je in de Ijsfeestkrant die woensdag 12 december als bijlage via DeMooiSonenBreugelKrant huis aan huis is bezorgd.
Locatie IJsfeest Kerkplein Son en Breugel.

zaterdag 15 december

Kerstspecial met de Malletgroep van Pro Honore et Virtute

Kerstspecial met de Malletgroep van Pro Honore et Virtute in Son en Breugel De Malletgroep van Pro Honore et Virtute, onder leiding van Patrick van de Heuvel, verzorgt samen met diverse muzikanten en zangeressen een sfeervol kerstprogramma.
Daarbij zijn er muzikale gasten met wie de Malletgroep nog meer prachtige nummers gaat spelen. De Malletgroep vormt dan de begeleiding bij de solisten van deze avond. De solisten zijn trombonist Martijn Kraakman, trompettist Arron van de Weijer en de zangeressen Dini Lange en Annemiek Hol.
Bijzonder wordt het optreden van de Malletgroep in samenwerking met het Sonse saxofoonkwartet Quad. Dit kwartet speelt muziek in verschillende stijlen, van licht klassiek tot modern en bestaat uit de muzikanten: Wil van der Zanden, Arold Schers, Dorry van Hout en Robert van den Eertwegh.
Zaterdagavond 15 december 19.00 uur in de Sint Genovevakerk in Breugel. De toegang is gratis.

zaterdag 15 december

Ons Dorp Live!

Zaterdagavond 15 december 2018 barst Ons Dorp Live weer los in Son en Breugel. Een twintigtal bands op diverse podia in het centrum van Son en Breugel. Aanvang 19:30 uur, toegang gratis. Zie programma in DeMooiSonenBreugelKrant van woensdag 12 december of download gratis de app.

zondag 16 december

SantaRun Son en Breugel 2018

Op zondag 16 december 2018 organiseert Ladies' Circle Son en Breugel voor de tweede keer de SantaRun! Een Feel-Good-Event voor alle inwoners van Son en Breugel en omstreken. Gezinnen en hardlopers gaan met elkaar de straten van Son en Breugel rood kleuren. Gekleed in een kerstmanpak lopen deelnemers een route van ongeveer 4,5 kilometer. De route start bij de ijsbaan, loopt langs het Hertenkamp via Thermaelaan door 't Harde Ven weer terug naar het centrum van Son. Hardlopers kunnen de route ook twee keer lopen, dus totaal ongeveer 9 kilometer.

Speciale kerstdag Krakenburg

Levende Kerstroute
Live muziek, winterterras, knutseltafel en optredens deelnemers.
Zondag 16 december vanaf 11.00 uur. Olen 50 Nuenen

woensdag 19 december

PVGE kerstfietstocht naar St. Oedenrode

PVGE maakt een kerstfietstocht naar St. Oedenrode op 19 december. Om 10.00 uur vertrekt de PVGE fietsclub vanaf het 17 Septemberplein naar St. Oedenrode. Hier houden we in de Pastorie onze kerstbijeenkomst. De fietstocht voert eerst naar Nijnsel via de rechteroever van de Dommel om dan via de linkeroever van de Dommel St. Oedenrode te bereiken. In de kerstbijeenkomst staan we nog een keer stil bij ons jaarprogramma van 2019. Hierna fietsen via kasteel Henkenshage en de Sonniuswijk terug naar Son en Breugel. Het is een fietstocht van een ½ dag zodat we om 12.30 uur weer terug zijn. Verdere inlichtingen bij fietsclubcoördinator: Herman Hendriks, tel.: 0499-473042; email: herman.j.hendriks@kpnmail.nl

vrijdag 21 december

Symfonie Orkest Best nodigt u uit!

Vrijdagavond 21 december klassiek Winterconcert in de Sint Genovevakerk Het Symfonie Orkest Best speelt prachtige werken in winterse sferen in de stemmige Sint Genovevakerk in Breugel.
Op het programma staan o.a. : Gaudete, O Holy Night, Russian Christmas Music, muziek uit de Disneyfilm Frozen en die Musikalische Schlittenfahrt van Leopold Mozart.
De toegang is gratis. Na afloop staat er een vioolkist klaar voor een vrije gift. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 21.00 uur. Meer informatie over Symfonie Orkest Best is te vinden op www.symfonieorkestbest.nl.

zaterdag 22 december

Opening Kerststal hertenkamp met lampionnenoptochtl

Zaterdagavond 22 december aanstaande opent wethouder John Frenken de Kerststal in het hertenkamp aan de Dommelpas in Son en Breugel.
Volgens een inmiddels vaste traditie gaat een stemmige lampionnenoptocht aan deze opening vooraf. Deelnemers voor de optocht kunnen verzamelen vanaf 16.45 uur op kerkplein St. Genovevakerk in Breugel. Iedereen dient wel zelf een lampion mee te brengen.
De optocht start stipt om 17.00 uur, waardoor de aankomst bij de Kerststal in het hertenkamp om 17.15 uur zal zijn. Daar wacht voor iedereen een beker warme chocolademelk. De Kerststal in het hertenkamp is te bezoeken vanaf zondag 23 december 2018 t/m 6 januari 2019, dagelijks van 10.00 – 18.00 uur.

Speciale Plein Public editie

22 december 19.30 uur: Speciale Plein Public editie: Midwinteravond in kerstsfeer met gratis warme glühwein en chocomel. Sfeervolle avond met speciaal kerstoptreden van zangers en muzikanten. Een opwarmertje voor het hart… Locatie: de Boerderij, Leeuwlaan 2, Breugel

tot zondag 20 januari

Expositie 'Licht' in Galerie De verdiepingen

Expositie 'Licht' van Marianne Schellekens in Galerie De verdiepingen van Villa De Kleine Heide in Son en Breugel. De donkerste dagen van het jaar komen eraan. Een tijd waarin mensen de behoefte hebben zich te omringen met licht. Het licht van verwachting, van Kerst, van het er zijn voor elkaar. Juist in de duisternis is het licht van grote kracht. Marianne weet dit met haar schilderkunst op bijzondere wijze vorm te geven. Zij werkt graag verhalend en met diepgaande en maatschappelijke thema's. Kosmos en aarde ontmoeten elkaar in haar werk. Villa De Kleine Heide, Europalaan 2a in Son en Breugel 2 december tot 20 januari. Te bezoeken op zondagen 15:00- tot 17:00 uur. Voor bezoek met groepen op een ander tijdstip kunt u een afspraak maken met Catherine Witvliet, 0632051593