Het Russisch koor
Het Russisch koor Foto:

Russisch koor te gast in Nijnsel

Begin van dit jaar kwamen er berichten binnen dat een bekend Russisch koor zou optreden in onze regio. Na wat zoekwerk naar de juiste contactpersonen volgde er een mailwisseling die uiteindelijk uitmondde in de toezegging voor een optreden op vrijdag 4 januari 2019 in de Antoniuskerk aan de Lieshoutseweg in Nijnsel.

Het Neva Ensemble komt uit Sint-Petersburg en bestaat uit drie heren en drie dames. Zij vertolken onder meer Slavisch Byzantijnse muziek, Russische volksliederen en licht klassiek. Een unieke gelegenheid om in onze regio dit bekende authentieke ensemble te komen beluisteren. De voorstelling begint om 20.00 uur en de entree is gratis.

Na afloop is er wel een deurcollecte en tevens de gelegenheid om een cd van dit koor aan te schaffen. Van harte aanbevolen!


Jonge zwarte jaguar geboren in Best

Mooi nieuws bij dierentuin BestZoo in Best. Op 9 december is de zwarte jaguar Maya van dierentuin Best Zoo bevallen.

Moeder en welp maken het heel goed volgens BestZoo. De geboorte is bijzonder volgens de dierentuin in Best, omdat er maar weinig jaguars in de Nederlandse dierentuinen leven.
Moeder en welp zullen de komende tijd nog even binnen blijven zodat ze voldoende rust krijgen en lekker warm zitten. Ook is nog niet bekend of het bij de welp, om een jongetje of meisje gaat. Wanneer zij naar buiten gaan en dus voor het publiek te zien zullen zijn is op dit moment nog niet bekend.


De Meeuw
neemt deel aan Open Bedrijven Dag 2019

Op zaterdag 12 januari opent De Meeuw in Oirschot tussen 10:00 en 14:00 uur haar deuren voor iedereen met een passie voor techniek. Tijdens de Open Bedrijven Dag laten collega's van De Meeuw zien hoe zij flexibele en circulaire huisvestingsoplossingen maken in de fabriek.

De Open Bedrijven Dag is dé kans om eens binnen te lopen bij interessante bedrijven in de regio. Tijdens deze dag biedt De Meeuw bezoekers de kans om het productieproces eens van dichtbij te bekijken. Laat je rondleiden over het terrein van De Meeuw, zie onze 3D printer in actie en bekijk de diversiteit aan projecten, zoals kantoren, woningen en scholen. Ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen meedoen aan de speurtocht over het terrein en maken kans op een leuke prijs.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de techniek? Of wil je gewoon eens zien wat er bij De Meeuw allemaal gebeurt? Kom dan zeker langs tijdens de Open Bedrijven Dag op zaterdag 12 januari.

Locatie: De Meeuw Industrieweg 8
5688 DP Oirschot


Covermodelwedstrijd bij thrillermusical Schuld

Donderdag 10 januari staat de thrillermusical Schuld in Theater De Blauwe Kei. De voorstelling is een bewerking van het boek van Mel Wallis de Vries en start om 19.30 uur in de Grote Zaal van het Veghels theater. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Mel Wallis de Vries is de succesvolste Young Adult-schrijver van Nederland. Zij is bekend van de boeken Klem, Vals en Schuld. Nu is Schuld bewerkt tot een spannende thrillermusical. Schuld gaat over een school waarop drie kinderen kort na elkaar zelfmoord plegen. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn. Totdat Tess op dezelfde school een briefje krijgt met daarop: "Jij bent de volgende". Dit verandert alles.
Voorafgaand aan de voorstelling is er een covermodelwedstrijd voor alle bezoekers. Aan het einde van de tournee worden er vijf finalisten gekozen. Iedereen die kans wil maken kan zich 45 minuten voor aanvang van de voorstelling inschrijven in de foyer van De Blauwe Kei (18.45 uur). Let op: er is plaats (én tijd) voor maximaal 50 personen. Kijk voor meer informatie op www.blauwekei.nl.

Kaarten voor Schuld kosten € 22,15 (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413 - 342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


De jonge zwarte jaguar