Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Seniorenmiddag Carnavalsvereniging De Krutjesrapers

Traditioneel vind ook dit jaar op zondagmiddag 17 februari 2019 van 13:30 uur - 17:00 uur weer de seniorenmiddag van Carnavalsvereniging De Krutjesrapers plaats.

Een middag bedoeld voor alle inwoners van Son en Breugel van 60 jaar en ouder. Tijdens deze middag presenteert de commissie zittingsavonden een selectie uit het programma van de zittingsavonden aangevuld met speciale gasten.

De belangstelling voor deze middag wordt elk jaar groter. Natuurlijk zijn we hier als vereniging heel blij mee maar tegelijkertijd moeten we maatregelen nemen om iedereen een zitplaats te kunnen blijven garanderen tijdens deze middag.

Dit is de reden waarom het bestuur van Carnavalsvereniging De Krutjesrapers heeft besloten om de kaartverkoop voor de seniorenmiddag via een voorverkoop te laten plaatsvinden.

Kaarten zijn op 3 manieren te verkrijgen:
• Kaarten zijn vanaf 12 januari 2019 vanaf 10:00u te koop bij Café-restaurant De Zwaan en kosten onveranderd € 5,- p.p.;
• Naast de verkoop bij De Zwaan is het voor bewoners van Berkenstaete ook mogelijk om bij Berkenstaete via een intekenlijst kaarten te bestellen;
• Na 12 januari 2019 kunnen kaarten besteld worden via seniorenmiddag@dekrutjesrapers.nl onder vermelding van uw naam en gewenste aantal kaarten.

De deuren van de voortent gaan om 12:30 uur open en vanaf dat tijdstip kunnen de bestelde kaarten aan de carnavalstent worden betaald en afgehaald.
Carnavalsvereniging De Krutjesrapers wenst iedereen


Bierpul Curling een feestje op het ijsfeest Son en Breugel

Afgelopen zaterdag 5 januari was er weer de jaarlijkse bierpul curling wedstrijd op de ijsbaan in Son en Breugel. Voor velen is bierpul curling een mooie afsluiting van het IJsfeest Son en Breugel.

Een wedstrijd waar iedereen gelijk is, bierpul curling kent geen aparte vrouwen of mannen poule. Bij bierpul Curling klopt er maar één ding niet en dat is de naam. Tenminste als het gaat om de wedstrijd op de baan, want daar zijn de glazen die over het ijs geschoven worden niet gevuld met bier maar met water. In het paviljoen bij de ijsbaan lijkt intussen elk glas wel gevuld met bier.
Op de ijsbaan streden 64 teams om de winst. Sommige fraai uitgedost in een kersttrui of in een sweater die gezien de opdruk geschonken was door een sponsor. Eigenlijk een gezellig zooitje van mannen en vrouwen die samen de strijd gebruiken als middel voor een gezellige dag op de ijsbaan.

De sfeer is bijna carnavalesk, gezellig en ludiek. De namen van de deelnemende teams veelal zeer bijzonder.
Op de ijsbaan is de strijd in volle gang, de bierpullen gevuld met water schuiven over de ijsbaan. Met als doel om te eindigen in één van de cirkels die op de ijsbaan zijn getekend.
De cirkels vormen een soort dartbord, hoe meer pullen op het dartbord hoe meer punten. Natuurlijk geeft het midden de roos de meeste punten.
Uiteindelijk bleek het team "weet ik veel 1" de winnaar op de tweede plaats eindigde "Glij dat ik blij" en derde "Net als vruger".


Afbeelding
Afbeelding