Keers van den Akker
Keers van den Akker Foto: Zonnebloem afd. Son en Breugel

Afscheid Kees van den Akker bij Nieuwjaarstreffen Zonnebloem

De Zonnebloem afdeling Son en Breugel is het jaar 2019 goed begonnen. Met ongeveer 70 gasten en vrijwilligers zijn ze heerlijk gaan dineren in de brasserie 'Net even Anders', van Thermae Son. Dit nieuwjaarstreffen werd druk bezocht. Vanaf 14.30 uur werd iedereen hartelijk ontvangen en naar de mooie gedekte tafels begeleid. Nadat iedereen een plaatsje had gevonden werd men welkom geheten en werden de glaasjes gevuld, zodat men kon toasten op het nieuwe jaar.

Tevens werd er afscheid genomen van Kees van den Akker die 10 jaar voorzitter is geweest van de Zonnebloem. Kees heeft heel veel betekend voor de afdeling van de Zonnebloem. Kees houdt er niet van om op de voorgrond te staan. Hij heeft veel achter de schermen gedaan en dankzij zijn goede contacten overal ook veel donaties binnengehaald. Ze zullen hem zeker gaan missen. Als waardering voor al zijn werk kreeg hij uit handen van de nieuwe voorzitter Angeline Wijns, een mooi beeldje aangeboden en een bos bloemen. Kees bedankte iedereen en wenste Angeline veel succes. Geproost werd er op het afscheid van Kees en op de nieuwe voorzitter Angeline Wijns door alle gasten en vrijwilligers.

Al snel werd de soep opgediend en kon er worden genoten van de eerste gang van het 3-gangen diner. Tussen de gangen door werden er verschillende verhalen verteld door vrijwilligers. Verhalen van vroeger, over bomen, een monnik en een veerman en over dromen. Ook een mooi verhaal van deze tijd over de kleinzerigheid van mannen. Men kon over ieder verhaal lachen en meteen zich er over verwonderen dat elk verhaal toch ook wel een kern van waarheid bevatte. De middag vloog voorbij en na het dessert, zo rond 18.30 uur, werd dit nieuwjaarstreffen afgesloten en gingen de gasten weer huiswaarts.

Iedereen was vol lof over weer een geslaagde bijeenkomst van de Zonnebloem. De activiteitencommissie bedankt het team van Brasserie 'Net even Anders' voor hun inzet. Dankzij hen en hun inzet voelen de Zonnebloemgasten zich hier helemaal thuis. De volgende activiteit van de Zonnebloem is op 14 februari, met troubadour Mia Dekkers-Swinkels.

Voor foto's van dit nieuwjaarstreffen en andere bijeenkomsten kunt u bekijken op de website. De Zonnebloem afd. Son en Breugel is nog op zoek naar vrijwilligers m/v, maar ook nieuwe gasten zijn welkom. Aanmelden kan via de website of bij H. Lodewijks h_lodewijks@hotmail.com.