Stilte in de hoofdrol

Sint-Oedenrode - U kunt op zaterdag 2 februari deelnemen aan een bijeenkomst waarin stilte de hoofdrol speelt. Niet dat er dan niet gepraat mag worden. Als deelnemer gaat u meer op zoek naar de rust en stilte in uzelf.

Er is een afwisselend programma met verschillende vormen van meditatief samenzijn. Er worden eenvoudige qigong-oefeningen gedaan, een geleide meditatie, loopmeditatie, een wandeling in de natuur; kortom bezig zijn met mindfulness, dat wil zeggen de dingen bewust doen, met aandacht, zonder oordeel (ook niet naar uzelf). De wereld is druk, de tijd gaat snel en men denkt dat men in dit tempo mee moet gaan. Deze morgen is vooral een morgen in rust en aandacht en een zachte manier om onze 'monkey-mind' te beteugelen. U hoeft geen speciale vaardigheden te hebben of kennis van meditatie, maar wel een nieuwsgierigheid om te ervaren hoe dat drukke hoofd rustig kan worden.

De dag wordt op zaterdag 2 februari verzorgd door Karin van Vlerken, van 10.00 -14.00 uur. Kosten: dana (het boeddhistische begrip van vrijgevigheid) én € 5,00 voor koffie, thee, soep en gebruik van de ruimte. Locatie: Damiaancentrum, Schijndelseweg 46, Sint-Oedenrode. Opgeven en informatie kunt u verkrijgen via karinvanvlerken@hotmail.com of 06-13992915.


Nationale belangstelling voor Kribkesroute Liempde

Liempde - De zevende editie van de Kribkesroute in Liempde is zeer succesvol verlopen. Vele bezoekers uit alle delen van het land hebben de Kribkesroute bezocht en waren zeer te spreken over met name de grote diversiteit en creativiteit van de kerststallen en de gastvrijheid van de deelnemers. Vooral op Eerste en Tweede Kerstdag was het erg druk in Liempde. De prijsuitreiking aan de winnaars van de Krikbes letterpuzzel en de inzenders van de vragenlijst heeft inmiddels plaatsgevonden.

Vanaf de feestelijke opening op 16 december, waarbij diverse activiteiten werden georganiseerd waaronder het wandelen met Alpaca's, werd de Kribkesroute zeer druk bezocht. Vele bezoekers, uit alle delen van het land, togen naar Liempde om een kijkje te nemen bij de ruim 250 kerststallen die opgesteld stonden in het dorp. Zo kwamen er onder meer bezoekers uit Schiedam, Amsterdam, Tilburg, Utrecht en Ugchelen. Vooral de grote diversiteit en creativiteit van de kerststallen sprak de bezoekers aan. Ook de op diverse locaties aangeboden koekjes en snoepjes vielen goed in de smaak. Het mooie, droge winterweer maakte dat het fijn wandelen was langs alle mooie kerststallen en door het sfeervol verlichte dorp.

Kribkes letterpuzzel
Bezoekers van de Kribkesroute konden meedoen aan de Krikbes letterpuzzel. Langs de vier verschillende routes stonden negen borden met daarop een letter. Deze letters vormden samen het woord 'Sneeuwbol'. Onder de juiste inzendingen zijn drie Op Liemt Gemunt-waardebonnen ter waarde van € 20,00 verloot. Daarnaast was er een oproep om een vragenlijst op de website van de Kribkesroute in te vullen. Verschillende bezoekers hebben hier gehoor aan gegeven. De reacties worden meegenomen tijdens de voorbereidingen van de volgende editie van de Kribkesroute in 2019/2020. Onder deze inzendingen zijn drie Op Liemt Gemunt-waardebonnen ter waarde van € 10,00 verloot. Alle prijswinnaars hebben inmiddels bericht gehad.

Neem een kijkje op www.kribkesrouteliempde.nl voor een sfeerimpressie van de Kribkesroute.