Matthäus Passion door Philipskoor en Kamerorkest Alveare
Matthäus Passion door Philipskoor en Kamerorkest Alveare Foto: Philipskoor

Matthäus Passion door Philipskoor en Kamerorkest Alveare

Best - Het Philips' Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren op vrijdag 12 april en zaterdag 13 april de Matthäus Passion uit in Best (Lidwinakerk) en Veghel (Kloosterkerk). In Nederland houdt men van de Matthäus Passion. Nergens anders bestaat deze traditie van uitvoeringen rond de Goede Week en nergens anders genieten zoveel mensen van deze bijzondere muziek van J.S. Bach.

Solisten zijn Maarten van den Hoven (Evangelist), David Visser (Christus), Ellen Valkenburg (sopraan), Robert Kuizenga (countertenor), Kevin Skelton (tenor), Sven Weyens (bas). Het geheel staat onder leiding van Béni Csillag. De aanvang is om 19.00 uur. De toegang bedraagt €29,50 inclusief koffie/thee. Kaarten zijn te bestellen via: www.philipskoor.nl/mp2019 of www.kamerorkestalveare.nl/mp2019.

Adressen
Lidwinakerk: Raadhuisstraat 209, 5683 GE Best.
Kloosterkerk Zrs. Franciscanessen, Deken van Miertstraat 8, Veghel.

Over het Philipskoor
Het Philips' Philharmonisch Koor − kortweg Philipskoor – maakt muziek op hoog niveau. Het koor bestaat uit 70 goed geschoolde, enthousiaste zangers. Het koor is opgericht in 1937 en in de meer dan tachtig jaar van zijn bestaan heeft het koor honderden werken uitgevoerd, waarvan de Matthäus Passion al meer dan 70 jaar onafgebroken elk jaar. Natuurlijk de grote oratoria, maar ook moderne en zelfs in opdracht gecomponeerde composities. Uitvoeringen vinden overal in Nederland plaats waaronder Muziekgebouw Eindhoven, Het Concertgebouw en Tivoli-Vredenburg.

Over Kamerorkest Alveare
Alveare is opgericht in 1989 in Veghel en heeft een indrukwekkende concertlijst met uitgevoerde werken. Jaarlijks worden circa tien verschillende stukken uitgevoerd. Het orkest bestaat uit 35 muzikanten. Sinds 2016 begeleidt het orkest in een goede samenwerking het Philipskoor bij de uitvoeringen van Bach's Matthäus Passion.