V.l.n.r. Rinus Verhagen, Paul de Groot, Ad Louwers, Albert Merks, Hans Merks en Hennie Merks
V.l.n.r. Rinus Verhagen, Paul de Groot, Ad Louwers, Albert Merks, Hans Merks en Hennie Merks Foto: Wil Feijen

Oud bestuur neemt afscheid van hun Vestzaktheater

De bestuursleden van het Vestzaktheater Ad Louwers, Rinus Verhagen, Albert Merks en Paul de Groot en het beheerders echtpaar Hennie en Hans Merks maakten op 24 september bekend dat zij gingen stoppen. Na meer dan 30 jaar vonden zij het tijd voor een nieuw bestuur. Een nieuw bestuur dat in de vorm van Ingrid van Kronenburg (voorzitter), Roland de Waal (secretaris), Maurice Peters en Maarten van Beek was gevonden. Tijd voor afscheid dus.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen


Feestelijke avond
Bij het aantreden was er voor het nieuwe bestuur al direct één actiepunt duidelijk, van het oude bestuur moest op een passende wijze afscheid worden genomen. Zaterdag 19 januari werd er tijdens een feestelijke avond, georganiseerd door het nieuwe bestuur, afscheid genomen van Ad, Rinus, Albert, Paul, Hennie en Hans in 'hun Vestzaktheater'. Het werd een avond met een lach en een traan en veel bekende gezichten. Burgemeester Hans Gaillard sprak zijn dankbaarheid en waardering uit voor het oude bestuur dat zich jarenlang met grote inzet en vasthoudendheid heeft ingezet om het Vestzak een warm hart van dit dorp te laten zijn.

Bewondering en waardering
De burgemeester vroeg zich zelfs af waarom gesproken wordt over een toekomstig dorpshuis, MFA of cultureel centrum terwijl er eigenlijk al één in Son en Breugel is. Al die tijd heeft het bestuur van het Vestzaktheater het cultureel centrum open gehouden zonder gemopper, terwijl zij genoeg stof en reden hadden om dit niet te doen. Het bestuur hield vol en ging door voor het belang van het dorp en de gemeenschap. "Bewondering en waardering is dan ook op zijn plaats voor het oud bestuur en de beheerders", aldus de burgemeester.

De genodigden van de feestavond genoten van een programma vol muziek en cabaret, waarvan er velen vaste gast waren in het Vestzaktheater. Vaak gevraagd of overgehaald om eens te komen optreden in het Vestzaktheater door 'theaterdirecteur' Hans Merks.

Serenade
Henk Vogels van Harmonie Pro Honore et Virtute roemde het oud bestuur van het Vestzak die samen met Hans en Hennie Merks ervoor hadden gezorgd dat de harmonie het Vestzak als hun huiskamer ziet. Daarom werd het oude bestuur en het beheerdersechtpaar getrakteerd op een serenade van dezelfde harmonie. Een mooi en terecht groots afscheid voor Ad, Rinus, Albert, Paul, Hennie en Hans.