Tot en met donderdag 31 januari

Expositie macro fotografie van Thea Prummel in het Vestzak

Thea Prummel (1947) fotografeert al ruim 50 jaar. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een soort passie. Hoewel zij de voordelen van de digitale fotografie weet te benutten, hanteert zij de mogelijkheden van de moderne fotobewerkingstechnieken met terughoudendheid. De expositie is te bezoeken tot en met 31 januari in de gang van het Vestzak, Kerkstraat 2 in Son en Breugel, tijdens openingstijden.

Woensdag 23 januari

Lezing over reuma en jicht

Vrouwenvereniging Scala Breugel organiseert een lezing over reuma en jicht. Wilt u weten wat reuma precies inhoudt? Kom dan naar de lezing Reuma en Jicht op woensdag 23 januari 20.00 uur tot 22.00 uur, locatie Feestcafé De Bongerd, Asteroïdenlaan 2, Breugel. De lezing is openbaar en gratis toegankelijk. Ook niet leden van Vrouwenvereniging Scala en/of partners zijn van harte welkom deze avond. Graag aanmelden, bij voorkeur per email, via Scala.breugel@gmail.com of per telefoon bij Marianne vd Putte, 0499-472492.

zaterdag 26 januari

Diverse reis presentaties TUI Effting

26 januari Namibië, 2 februari Kaapverdië, 16 februari Thailand. Iedere presentatie start om 10.30 uur. U bent van harte welkom! De toegang is gratis, meld u zich wel even aan via efftinginfo@tui.nl. Locatie: TUI Effting, Elzentlaan 139, Eindhoven.

zaterdag 26 januari

Disco oase groep 6, 7 en 8

Iedere laatste zaterdag van de maand. Van 19.30 tot 22.30 uur Entree € 2,00 (met pasje € 1,00)* Pasje is aan te vragen bij binnenkomst van de disco party d.m.v. een formulier Dommelstraat 10A, Son en Breugel.

zondag 27 januari

Muziek van Hetty Pronk-Verweij en haar vrienden

Muziek van Jacques Brel, Claudia de Breij, Guus Meeuwis en Ierse muziek op zondag 27 januari om 15.00 uur. Zangeres Hetty Pronk-Verweij en haar muziek vrienden geven een concert in de Kapelzaal van de Sonnerie, Nieuwstraat 45 in Son. Liederen van Jacques Brel, Claudia de Breij en Guus Meeuwis staan op het programma. Verder krijgt het publiek Ierse balladen te horen en ook instrumentale muziek van de violist, fluitiste en gitaristen. Entree: vrijwillige bijdrage.

Akoetisch concert in Sonnerie

Jacques Brel, Claudia de Breij, Guus Meeuwis en Ierse muziek op zondag 27 januari om 15.00 uur. Zangeres Hetty Pronk-Verweij en haar muziek vrienden geven een concert in de Kapelzaal van de Sonnerie Nieuwstraat 45 in Son. Liederen van Jacques Brel, Claudia de Breij en Guus Meeuwis staan op het programma. Verder krijgt het publiek Ierse balladen te horen en ook instrumentale muziek van de violist, fluitiste en gitaristen. Entree: vrijwillige bijdrage.

Zondag 27 januari

Gratis muziekmiddag in 'De Boerderij'

Zondagmiddag 27 januari is er weer een gezellige muziekmiddag tussen 15.00 en 18.00 uur in 'De Boerderij', Leeuwstraat 2 in Breugel. Alle soorten muziek, modern of anders, komen aan bod. Iedereen die een muziekinstrument kan bespelen is welkom. Alleen maar luisteren of meezingen kan natuurlijk ook. Entree: Gratis.

Maandag 28 januari

Informatie Vlieghinder moet minder!

Er liggen forse scenario's voor Eindhoven Airport, tot 100.000 vluchten per jaar.
Vraagt u zich ook af wat zo'n groei betekent? Geluidsoverlast, onze gezondheid en het milieu, het klimaat, onze woningwaarde, de leefbaarheid van Son en Breugel. Wilt u hier meer over horen? Het BVM2 nodigt u uit om op maandag 28 januari om 19.30 uur naar zaal Braecklant, Amerikalaan 2, Son en Breugel te komen. De toegang is gratis. Kom op tijd, de Brandweer staat max 100 mensen in de zaal toe. Aanwezig zijn de sprekers: Wethouder Tom van den Nieuwenhuijzen (Son en Breugel), BOW-voorzitter Klaas Kopinga, BVM2-bestuurder Bernard Gerard. Meer info: www.bvm2.nl en/of mail een boodschap of vraag naar beraad@bvm2.nl.

Eerste Energiecafé van 2019

Op 28 januari bent u van harte welkom voor twee inspirerende toelichtingen in het Energiecafé, De Bongerd in Breugel (en dus niet in De Landing zoals gebruikelijk). Onderwerpen zijn: 'Wat kunnen inwoners doen tegen wateroverlast en hoe kun je duurzaam renoveren?' Inloop is zoals gebruikelijk vanaf 19.30 uur, om 20.00 uur wordt gestart. Ook niet-leden zijn van harte welkom.

maandag 28 januari

Collecte Hersenstichting

Van 28 januari tot en met 2 februari houdt de Hersenstichting haar jaarlijkse collecte. De Hersenstichting zet zich in voor mensen met een hersenaandoening. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar zo'n 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

zaterdag 2 februari

Diverse reis presentaties TUI Effting

2 februari Kaapverdië, 16 februari Thailand. Iedere presentatie start om 10.30 uur. U bent van harte welkom! De toegang is gratis, meld u zich wel even aan via efftinginfo@tui.nl, locatie: TUI Effting, Elzentlaan 139, Eindhoven.

zondag 3 februari

Lazy Sonnie Afternoon

Maandelijks terugkerend akoestisch livepodium in de Kapelzaal van Kloosterhotel La Sonnerie. Op 3 februari als hoofdact het trio Spanjers, Dijsseldonk en Planteijdt en als supportact The Chap's Cabin. Starttijd: 15.30 uur.

Donderdag 7 februari

Beiaardbespeling door Peter Bremer

Locatie: Sonse Toren, starttijd: 13.00 uur

Zaterdag 9 februari

Verkiezing Ondernemer van het Jaar

Al jarenlang is de feestelijke verkiezing van de Ondernemer van het Jaar een hoogtepunt op de evenementenkalender van Son en Breugel. Eerst is er de spannende tijd van nomineren, dan de selectie door een vakkundige jury en ten slotte een swingende feestavond met de bekendmaking van de prestigieuze titels: 'Ondernemer van het Jaar in Son en Breugel', 'Ondernemer van het Jaar op Ekkersrijt' en 'Veelbelovende starter'.

Het belooft ook deze editie weer een bijzonder aantrekkelijk feest te worden in de grote tent op het Kerkplein in Son. Met swingende muziek, heerlijk eten en drinken, prima gezelschap en een zinderende ontknoping. De netto-opbrengst van het feest gaat naar lokale goede doelen. Kaarten kunt u nu al bestellen via www.ondernemervhjaar.nl, of per e-mail: info@ondernemervhjaar.nl. Wees er snel bij, want er zijn slechts 350 kaarten beschikbaar en vorig jaar was het feest bijna uitverkocht! Aanvang: 18.30 uur