Het Nationale Ballet
Het Nationale Ballet Foto: Petrovsky en Ramone

Krachtige Canadese dans en klassiek ballet

Veghel - Twee gerenommeerde dansgezelschappen komen begin februari naar Theater De Blauwe Kei. Op 6 februari betreedt de groep Red Sky Performance het podium met inheemse Canadese dans en twee dagen later kunnen bezoekers genieten van klassiek ballet van de Junior Company.

Het Canadese dansgezelschap Red Sky Performance, te zien op 6 februari om 20.15 uur, toert sinds 2003 en heeft meer dan 2.253 uitvoeringen gehad in Canada en zeventien andere landen verdeeld over vier continenten. Ze willen met hun dans de inheemse culturen uit Canada onder de aandacht te brengen. In hun nieuwste voorstelling Backbone brengen ze met krachtige dans het uitgestrekte en rotsachtige terrein tot leven.

De Junior Company Van Het Nationale Ballet brengt op 8 februari om 19.30 uur de voorstelling Unboxing Ballet op de planken. Het is klassiek ballet van het hoogste niveau. De voorstelling bestaat uit vijf delen. Elk deel is uniek en is gemaakt door een andere choreograaf. Twee choreografen komen voort uit de Choreographic Academy, een project dat het Nationale Ballet afgelopen zomer organiseerde waarbij jonge choreografen drie weken aan de slag gingen met dansers van de Junior Company.

Kaarten voor Red Sky Performance kosten € 29,40 en kaarten voor Junior Company Van Het Nationale Ballet kosten € 19,60 (inclusief een drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.