Afbeelding
Foto: Ingezonden

Kom Yin yoga ervaren

In Yin yoga worden de yogahoudingen op een passieve, maar intensieve manier en lang aangehouden. Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt. Dit bevordert een grote mate van beweeglijkheid in de spieren en de gewrichten, in het bijzonder rond het gebied van de heupen het heiligbeen en de gehele rug.

Yin yoga is een meditatieve vorm van yoga, het brengt de geest tot rust. Doordat je lang in één houding blijft, oefen je aandachtig te zijn en je open te stellen voor wat zich in je binnenste voordoet. De mentale en emotionele weerstand die je kan tegenkomen ga je verzachten. Door Yin yoga zal je je soepeler, flexibeler en sterker voelen, zowel fysiek als mentaal en emotioneel. Iedereen kan Yin yoga doen. Je oefent op je eigen niveau in een groep. De nadruk ligt op wat je kunt en niet andersom. Yoga helpt bij stress, onrust, slapeloosheid en rugklachten. Het mooie van Yin yoga is de verstilling die het kan brengen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met yoga docente Inge Kooijmans, zij is telefonisch bereikbaar op 06-22507266 of email ikooijmans@hotmail.com of op de website van de Boerderij www.boerderijbreugel.nl.