Mag ik me even voorstellen?

Mijn columns kent u al, als het goed is. Al bijna twee jaar staat er elke week een column van mij in DeMooiSonenBreugelKrant, maar dan onder een pseudoniem. Wellicht is het u vorige week opgevallen, nu staat er ineens een (andere) naam bij en een foto.

Lucky Luc en Luc van de Wiel zijn één en dezelfde persoon, sommigen zullen het al wel geweten hebben, voor anderen is het nieuw(s). Hoe dan ook, het is tijd om me eens voor te stellen.

Sinds begin 2015 woon ik officieel in Son en Breugel, daarvoor in Breda. Voor de liefde ben ik verhuisd, eerst werd ik verliefd op een inwoonster, daarna op het dorp zelf. Mijn allereerste column in deze krant verhaalde over hoe mijn lief me rondleidde, om met te laten zien hoe mooi het is. Inmiddels is Son mijn thuis!

Als inwoner hoef ik u niet te vertellen wat er zo mooi is aan Son en Breugel. Een rustig, mooi en groen dorp, waar van alles te doen is. Telkens als ik deze krant opensla, verbaast het me hoe vol die staat van alles wat er hier gebeurt. En van de vele mooie, interessante verhalen die inwoners te vertellen hebben. Iedereen heeft een bijzonder verhaal, dat verteld mag worden. Sommige verhalen zijn extra bijzonder.

De rust en het groen, dat maakt ons mooie dorp ook bijzonder. Als ik in Eindhoven kom, weet ik waarom ik niet meer in een grote stad wil wonen. De drukte, de hoeveelheid auto's, mensen en huizen, ik voel me er niet prettig bij. Het moment dat ik in Son en Breugel ben, voel ik me weer thuis! Bos binnen handbereik, wat willen we nog meer. Maar ook midden in ons dorp zelf waan je je in het bos, als je je voordeur uitstapt.

Sinds 2017 ben ik aan het schrijven, het is mijn lust en mijn leven. Hoewel ik een fulltime baan heb, blijf ik schrijven, al is het in het weekend. Wat is er zo leuk aan schrijven? Het is voor mij de manier om creatief bezig te zijn, mijn fantasie de vrije loop te laten. Of te schrijven over wat ik zie of wat ik ergens van vind. Ik ben alleen handig met een pen, voor het overige heb ik twee linkerhanden.

Dus zal ik blijven schrijven, hopelijk zult u nog vele jaren van mijn columns kunnen genieten!