Dansfestival cv de Dommelsoppers

In de carnavalstent op het Kerkplein vindt op zondag 24 februari het dansfestival van carnavalsvereniging De Dommelsoppers plaats. Dit is ieder jaar weer een uniek gebeuren. Vanuit de hele regio komen verenigingen met diverse dansgroepen naar Son. De zaal is om 11.30 uur open en vanaf 12.00 uur worden er zo'n 58 dansacts van verschillende verenigingen uitgevoerd. De dansgroepen worden deze middag gejureerd door Cilla Niekoop en Peter Rost, beide zijn erg bekend met de zang- en danswereld.

Cilla Niekoop, beter bekend als C!lla, is een Nederlands zangeres en presentatrice. Niekoop verkreeg bekendheid als zangeres in de popgroep Ch!pz. Ze brak nationaal en internationaal door met het nummer 'Ch!pz in Black'. In 2010 werd bekend gemaakt dat Ch!pz op last van het management moest stoppen. Niekoop werd vervolgens presentatrice voor Omroep Brabant. In oktober 2018 werd bekend gemaakt dat de popgroep Ch!pz weer bij elkaar is gekomen om te gaan optreden met alle oud leden.

Peter Rost is ook bekend van de popgroep Ch!pz, in 2011 stopte Peter met zingen. Het tieneridool bleef wel in de entertainmentwereld werken. Zo deed hij 2012 mee aan Holland's Got Talent met zijn dansgroep The Devils. En met succes, want Peter haalde de finale. Samen vormen Cilla Niekoop en Peter Rost een veelzijdig jury.

De jury geeft hun mening over de optredens van deze middag en reiken een oorkonde met het commentaar uit aan de trainsters van de dansgroepen. Wanneer u het leuk vindt om een middag vermaakt te worden met een wervelende show van dans en muziek, dan mag u deze middag zeker niet missen. De entree voor deze middag is slechts € 3.50 per persoon en de toegang voor kinderen tot en met 3 jaar is gratis. Als organiserende vereniging zijn De Dommelsoppers met al hun wervelende dansen ook aanwezig. U komt toch ook?!