Krutjesgat zoals het lacht, zingt en danst en stil is op het juiste moment

Lachen, luisteren, zingen, dansen en genieten tijdens de Zittingsavonden

Ruim 3500 bezoekers hebben volop gelachen, geluisterd, gezongen, gedanst, geapplaudisseerd en vooral genoten van de tonpraters, zangers/zangeressen en de dansgroepen, allen talenten uit Son en Breugel, tijdens de zittingsavonden en Seniorenmiddag. Voor de 39e keer stond de Krutjesgatse zittingsavond op het programma van carnavalsvereniging Krutjesrapers. De feesttent was zaterdag 23 februari, net als de andere drie avonden en middag, tot de laatste plek gevuld met publiek.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen


Entrade
Hofkapel De Bloaskaken bracht de stemming er meteen in na het spelen van de eerste noten. Aansluitend werd de spotlight gericht op vier zangers en twee zangeressen, die elk op een klein podium in de zaal stonden, waarna zij begonnen te zingen. De entrade begon en Prins Jarno werd met 'vuurwerk' geïntroduceerd. Als een ware discjockey stond hij 'in the spotlight' op het podium. Dat hij deze avond niet alleen in the spotlight staat, was te lezen op het programmablaadje dat op de vele tafels ligt in de zaal. Het programma zit strak in elkaar en de presentatoren Remco Heeren en Mariëlle Keijzers kondigden alle optredens op een professionele wijze aan. Als eerste trad De garde van de Prins op. Voor de laatste keer danst deze garde in deze samenstelling op de zittingsavonden.

Primeur
Na het spetterende optreden van de dansgarde wordt het podium ingericht als Tijdreisbureau Son voor Sander van de Aa en Geert Rouwenhorst, alias 'Cor' en 'Don'. Een primeur voor de zittingsavonden. Jarenlang hebben Sander en Geert vanuit de zaal gekeken naar de tonpraters op het podium, nu stonden zij met hun act op het podium en namen de bezoekers mee in het tijdreisprogramma.

Dans
Opnieuw stond er een dansgroep klaar, dit keer Showgroep Creation. De dansgroep van de Jeugdcarnavalsvereniging De Dommelsoppers liet tijdens hun dans zien waar zij maandenlang voor had getraind. Een groot applaus was hun beloning.

Woordspeling en woordgrappen
Dic Tee maakte met zijn buut als De Neerlandicus de ene woordgrap na de andere. Moest de ene grap nog landen, werd de volgende alweer afgevuurd, tot grote hilariteit van het publiek. Dic (Robert Keepers) had, vanaf de eerste seconde, met zijn vele woordspelingen de lachers op zijn hand. Dat er zoveel Nederlandse woorden zijn met een dubbele betekenis, werd deze avond duidelijk. De Neerlandicus ratelde maar door, zijn optreden werd enorm gewaardeerd door het uitzinnige publiek.

Hoofdrol en bijrol
Tijd voor muziek. Lars van Mil, Evelien Slegers en Lisa Verkuijlen zongen als trio de sterren van de hemel. Na hun optreden staat De Grote Amigo Show op het programma. Menno van Hoek en Toon Meulendijks betrokken het publiek bij hun act. Zij lieten het publiek kiezen welke sketches gespeeld zouden worden. Bij iedere sketch werd het decor, de kostuums en pruiken gewisseld om de juiste sfeer te creëren. Wil Feijen, fotograaf van MooiSonenBreugel, had als Superman zelfs nog een kleine bijrol in een van de sketches.

De Scheidsrechter
Na de pauze kwam dansgroep Dédé Dance op het podium om hun danskunsten te laten zien, waarna het de beurt was aan Harold Richters als 'De scheidsrechter'. Voor de 11e keer stond Harold op het podium. Als scheidsrechter trok hij meteen de gele kaart voor een valse noot, gespeeld door een muzikant van De Bloaskaken. Scheidsrechter Harold vertelde met veel humor over zijn loopbaan als scheidrechter. Waar hij op het voetbalveld met een waarschuwing begint, worden de BOA's uit Son en Breugel meteen, zonder waarschuwing, op de bon geslingerd.

De Doventolk
Na de feestelijke onderbreking van de uitreiking van 'De Sonse Bok' werd het programma van de avond weer voorgezet. Giel van Erp stond als 'De Doventolk' met grote oren aan zijn hoofd op het podium. Zijn hele buut, vol met komische uitspraken, werd ondersteund door zijn eigen interpretatie van de gebarentaal. De aanduiding 'dames en heren' werd zeer herkenbaar uitgebeeld, alsmede ook het verschil tussen lekker, lekkerder en lekkerst. De lachspieren van het publiek maakten overuren tijdens dit hilarische optreden.

Swingend feestje
De zes mannen van Lucky Flops, gekleed in felgekleurde pakken, vermaakten het publiek met hun muziekinstrumenten en de keuze van de muziek. Zelfs de choreografie werd tot in de puntjes uitgevoerd. De zaal was laaiend enthousiast, sommigen stonden zelfs op de banken en tafels om mee te dansen en mee te zingen.

Muzikale bijdrage
Het zangduo Guido en Jordy ging verder met het vermaken van het publiek. Het ene nummer na het andere nummer werd ten gehore gebracht en het publiek zong uit volle borst mee. Lisa, Evelien en Lars kwamen nog een keer terug voor een muzikale bijdrage waarna de avond, zoals gebruikelijk, werd afgesloten met het Prinsenritme.

Oktoberfest
De 23 oud prinsen hebben in het verleden al laten zien dat zij carnaval kunnen vieren, maar ook voor 'het Oktoberfest' draaien zij hun hand niet om. De oud prinsen pakten met hun bijdrage 'live' uit waar het thema 'Oktoberfest' centraal stond, compleet met de bekende geblokte blouses, knickerbockers, bergschoenen, bierpullen gevuld met een heerlijk getapt biertje en Duitstalige schlagers. Een top act!

Bokshelden
De avond werd afgesloten door een optreden van Ray en Esmee. Als ware bokshelden werden zij aangekondigd. In de boksring op het podium volgde een sportieve strijd tussen deze twee op zang gebied. Buiten de boksring zongen ze samen het slotstuk van de avond, waarna alle deelnemers, onder begeleiding van Suisse Leo naar het podium werden begeleid en nogmaals een geweldig hartverwarmend applaus in ontvangst mochten nemen. Nadat Prins Jarno de vele vrijwilligers had onderscheiden en er mooie lofwoorden waren gesproken, kwam er een einde aan de 39e editie van deze Krutjesgatse zittingsavonden.

MooiSonenBreugel wenst u een hele fijne, mooie, plezierige en een te gekke carnaval toe. Maak er een mooi Fisje van!