Sonse Bok voor Hans Poppelaars
Sonse Bok voor Hans Poppelaars Foto: Wil Feijen

Hans Poppelaars onderscheiden met 'de Sonse Bok'

Opnieuw werd één van de vele vrijwilligers tijdens een zittingsavond door het bestuur van carnavalsvereniging De Krutjesrapers onderscheiden. Op zaterdag 23 februari, de laatste zittingsavond, werd het programma van de zittingsavond onderbroken, voor een plechtig moment. Hans Poppelaars werd onderscheiden met De Sonse Bok.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Nadat in het eerste weekend, op de eerste zittingsavond, Marc Gruithuijzen werd geëerd met de zilveren Krut, werd op de laatste zittingsavond De Sonse Bok uitgereikt. De Sonse Bok wordt bijna elk jaar uitgereikt aan een persoon die zich jarenlang onderscheidend heeft ingezet voor het carnaval in Son en Breugel. De Bokcommissie draagt een vrijwilliger voor bij het bestuur.

Tijdens de zittingsavond werd de Bokcommissie op het podium gevraagd, samen met het voltallige bestuur van de Krutjesrapers. Voorzitter Jasper van Zuuren gaf aan dat vrijwilligers onmisbaar zijn in een vereniging. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet draaien. Hans Poppelaars is een van deze vrijwilligers.

Een zichtbaar verraste maar zeer blije Hans Poppelaars nam de prijs in ontvangst. Echter niet voordat voorzitter Jasper van Zuuren van CV de Krutjesrapers had verteld wat Hans Poppelaars heeft, en nog steeds, betekend voor het carnaval in Son en Breugel.

Niet alleen was hij Oud Prins ook is hij tot op de dag van vandaag actief voor en achter de schermen van het carnavalsfeest in Son en Breugel. Het was een lange lijst die ver terugging in de tijd. Zo is hij de voorzitter van de optochtcommissie en was hij actief bij jongerencentrum Oase, carnaval op Zonhove maar ook bij carnavalsvereniging de Dommelsoppers. De Sonse Bok is dus terecht uitgereikt aan Hans een man die zich belangeloos al vele jaren inzet voor het carnaval in Son en Breugel.

MooiSonenBreugel feliciteert Hans met deze mooie onderscheiding.