Taizé-vesper in het Van Gogh Kerkje

Nuenen - In het Kleine Van Goghkerkje is zondag 3 maart een Taizévesper. De laatste weken is het weer wat meer lente aan het worden. De Prunus wil al wel blad geven, rond deze tijd komt ook de eerste bloesem, het is alweer vroeger 'licht' en later 'donker'.

Binnenkort is het weer feest, niet alleen voor het 'Nieuwe Leven', maar ook het Carnaval staat voor de deur! Ze kijken er naar uit met hun ogen en ze zien ook die na het feest komt. Een tijd van bezinning. Het thema van de Taizé vesper is 'Ogen om te zien'. Zo verwachten ze een nieuwe tijd, het komende voorjaar. En zijn ze altijd wel een beetje benieuwd hoe het gaat worden.

Deze laagdrempelige kerkdiensten worden bezocht door veel mensen uit de regio. Er is belangstelling bij een hele grote groep geïnteresseerden, het aantal mensen dat de vespers meemaakt is altijd rond de 20-25. De vespers zijn altijd stemmig en bezinnend, het is om die reden vaak een rustpunt in het leven van alledag. Fijn ook om even een moment te vinden, om even stil te staan bij de geheimen van het dagelijkse leven.

In het sfeervolle kerkje is er voldoende ruimte voor momenten van stilte, voor momenten van denken en ook voor momenten om de liederen uit Taizé te zingen. Deze liederen zijn eenvoudig en mooi van melodie. Het zijn korte melodieën en worden een aantal keren achter elkaar gezongen, de manier van zingen wordt ook wel ervaren als een mantra.

Deze vesper staat ook in het teken van 'nieuw'. Paul Weijmans begeleidt op de nieuwe piano in het Van Gogh Kerkje. De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19.30 uur. Vooraf is er pianomuziek.